Nieuws

Must Read: Opkrabbelen?

BRIC ontmanteld, Baltic Dry bodemt, succes is gevolg van een solide proces, we kopen weer aandelen en China brokkelt af.

Actief versus passief
Iedere dag in Must Read: de strijd tussen de actieve fondsenindex IEX Fonds 40 en de uit indexproducten opgebouwde tegenvoeter IEX Index 20+. 

Alleen de I van BRIC staat nog
Niet lang nadat de term BRIC (credits Jim O'Neill, Goldman Sachs AM) zijn tiende verjaardag vierde, staat alleen de I van dat vierspan nog fier overeind, volgens Josh Brown. En eerlijk gezegd is daar de afgelopen tijd ook wel wat op aan te merken geweest.

 

Beleggen is een kunst
Dat wist u als professional aan. En beleggen in kunst is weer een kunst op zich. De Wall Street journal kijkt naar de voor- en nadelen ervan. Ook hier fluctueren de prijzen, helaas.

De ETF-innovatie
De opmars van ETF's bracht ons veel goeds, maar niet alleen maar goeds. Barron's heeft een rondetafel waarin de innovaties aan het passieve front onder de loep genomen worden. Enige scepsis is nodig. 

Baltic Dry...
KLOIINNNK?  

Kunde of geluk?
In zowel sport als beleggen is succes te herleiden tot kunde of geluk. Of een combinatie van beiden. Maar bij beleggen zijn de echte successen vooral toe te schrijven aan een solide proces

We doen weer aan aandelen!

China zwakt snel af
Elf lelijke grafieken die het achteruitfietsen van de Chinese economie treffend pijnlijk in kaart brengen.

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

    Assetallocatie