Nieuws

Focus op groei

Waardefactoren laten u momenteel in de steek, richt u daarom op groei. Die tip geeft Morgan Stanley aan beleggers.

Waardefactoren laten u momenteel in de steek, richt u daarom op groei. Die tip geeft Morgan Stanley aan beleggers. Analisten van de zakenbank observeren het marktgewoel en herkennen trekjes uit de negentiger jaren. De markt maakt een rally door, junk en high beta doen het erg goed, mega-caps blijven juist achter en hedge funds beta piekt. Groeiaandelen vertonen dezelfde trekjes als tijdens de tech-bubble van de 90s. Het zijn vooral dezelfde factoren die groeiaandelen aanjagen.

Kwantitatieve factoren spelen net als tijdens de tech-bubble een grote rol. Groeifactoren zoals lange termijn groeivooruitzichten, omzetgroei en R&D uitgaven, hebben het momentum mee. Groei is goed. Valuefactoren presteren ondermaats om de groeiaandelen te kunnen selecteren, constateert de zakenbank.

Volgens FT Alphaville zijn dit soort tendensen terug te voeren op commentaar van bepaalde centrale banken. Vooral een omslagpunt voor dit soort factoren valt opvallend samen met commentaar van centrale bankiers. Als de Fed de geldkraan wat afknijpt doen groeifactoren het beter. De economie als geheel gaat het ook beter doen.

Het lijkt wat bubbelachtig, maar het is goed voor groeiaandelen. Morgan Stanley denkt dat het op korte termijn loont om voor groeifactoren te kiezen. Selectie op basis van waardering werkt momenteel niet. Volgens Morgan Stanley doen factor momentum strategieën het beter in perioden als het risico voor aandelen toeneemt. Focus dus op groei, luidt het devies.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie