Nieuws

Must Read: "Fouten, verse fouten!"

Leren van je fouten, hedgefunds correleren erop los, elk jaar herwegen, 22 miljard door 't putje en géén januari-effect.

Actief versus passief
Iedere dag in Must Read: de strijd tussen de actieve fondsenindex IEX Fonds 40 en de uit indexproducten opgebouwde tegenvoeter IEX Index 20+. 

Over feiten en waarheden
Filiosofisch betoog over het verschil tussen feiten en waarheid van Above the Market. Even doorbijten, maar aardig om eens kennis van te nemen en in uw achterhoofd op te bergen. 

Dure correlatie
Hedgefunds beginnen steeds meer correlatie te vertonen met de gewone aandelenindex S&P500. Dat is niet wat je in de eerste plaats van een duurbetaald hedgefund zou verwachten. Het waarom. 

Vergeet dat januari-effect II
Vrijdag hadden we al een verwijzing naar een artikel van Jeroen Blokland. Vandaag meer bewijs - mocht u dat nodig hebben - dat het januari-effect verwaarloosbaar is. Julius Bär - de bank - houdt nog wel vol dat het in 7% van de gevallen opgaat.

Vergeet u niet te nomineren?

Door het putje
Beleggers trokken in één week 22 miljard dollar uit aandelen-ETF's. Daarvan maar liefst 19 miljard uit ETF's op Amerikaanse aandelen, meldt ETF.com. Een deel van dat geld werd in obligatietrackers gestopt. Maar ook niet meer dan dat. 

Niks nieuws onder de opkomende zon
Crisis in opkomende markten? Voor ervaren belegegrs geldt: 'been there, seen that'. Het is de overbekende boom & bust-cyclus. Wen er maar aan, doceert Rick Ferri.

Herwegen!
"Vergeet u niet te herwegen?" vragen ze u bij JP Morgan Funds. 

 

"Verse fouten, héle verse fouten!"
Ontnuchterend en noodzakelijk volgens master blogger Barry Ritholtz: maak aan het begin van elk jaar een overzicht van je beleggingsfouten in het jaar ervoor. De enige manier om echt van je fouten te leren. 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

    Assetallocatie