Nieuws

El-Erian verlaat Pimco

Mohamed El-Erian kondigde gisteren onverwacht zijn vertrek aan. De reden is niet bekend.

Mohamed El-Erian, topman van het Amerikaanse Pimco, nam dinsdag onverwacht ontslag, meldt de Financial Times. Samen met Bill Gross stond hij aan het hoofd van de snelgroeiende asset manager. De afgelopen twaalf maanden werd Pimco echter geplaagd door uitstroom uit het belangrijke Total Return Fund, dat gerund wordt door Gross.

Volgens Allianz, de eigenaar van het bedrijf, gaat COO Douglas Hodge de positie overnemen. El-Erian (55) schreef aan zijn collega's dat het een moeilijke beslissing was en hij zegt nog geen verdere plannen te hebben. De bedrijven brachten geen reden voor het vertrek naar buiten. Binnen de sector gaat volgens de krans het gerucht dat El-Erian onenigheid zou hebben met Gross, maar Pimco publiceerde wederzijdse positieve getuigenissen.

Andrew Balls wordt plaatsvervangend CIO. Hij is momenteel hoofd van het Europese portfoliomanagement. Ook Daniel Ivascy gaat die positie innemen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie