Nieuws

Vanguard wint terrein op iShares

Vanguard - nummer drie wereldwijd - is de grote winnaar op de markt voor indexproducten in 2013. iShares levert iets in.

Natuurlijk is iShares nog altijd marktleider en nog altijd onaantastbaar, maar Vanguard was de grote winnaar als het gaat om marktaandeel in indexproducten in 2013. De nummer drie zag zijn marktaandeel van 12,6% (eind 2012) oplopen tot 14,2% per eind 2013. SPDR (StateStreet) blijft op 17,3% staan als nummer twee, iShares verloor iets: van 39% naar 38,5%. De top-drie is daarmee goed voor 70% van de markt. 

Vanguard zag zijn vermogen onder beheer in ETP's met liefst 40% toenemen, tot 341 miljard dollar. Marktleider iShares is goed voor 921 miljard dollar (+21%). SPDR beheert iets minder dan de helft van dat bedrag, 414 milajrd. Vanguard noteerde vooral de hoogste netto-instroom van de Grote Drie (ruim 60 miljard dollar).

Het totaal beheerd vermogen in indexproducten steeg in 2013 met 22,8% tot 2,39 biljoen dollar. De cijfers zijn afkomstig van ETFGI, het researchbureau voor de passieve industrie van voormalig BlackRock-boegbeeld Deborah Fuhr. 

 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie