Nieuws

Must Read: Dit loopt fout af, ooit

Bitcoindiefstal, JP Morgans wereld in één slide, equal weight is ook al niet de heilige graal en renterace loopt fout af.

Actief versus passief
Iedere dag in Must Read: de strijd tussen de actieve fondsenindex IEX Fonds 40 en de uit indexproducten opgebouwde tegenvoeter IEX Index 20+. 

Fundcoach naar Binck
Een overname in fondsenland! BinckBank neemt Fundcoach over van SNS, meldt De Telegraaf vanochtend.

De Fed is overal
Waarom zou je nog ergens anders je heil zoeken als alle assets georkestreerd stijgen? Joshua Brown: "If the entities in control of trillions of dollars all want asset prices to be higher at the same time, what the hell else should you be positioning for? It's complicated, but it's not always so complicated. I know, I know, this will end badly. Someday."

Once bitcoined, twice shy
Bitcoins? Toch nog maar even niet. "Weer voor miljoenen euro's aan bitcoins gestolen," meldt Nu.nl.

Optimistische blik
Nog meer spookgeld. Net als mannen er een paar centimeter bij liegen in hun online dating profiel, zijn bedrijven ook niet helemaal eerlijk over hun winsten, schrijft Forbes. Dit zijn de ergste:

Alles ineen
Benieuwd hoe Wall Street tegen de wereld aankijkt? Volgens BusinessInsider vat deze slide van JPMorgan het mooi samen:

Equal weight als heilige graal
U moet altijd oppassen als iets plotseling als een heilige graal wordt opgevoerd. Ja, er zijn zeker (bewezen) voordelen aan een strategie waarbij alle aandelen gelijkgewogen in portefeuille zitten, maar elk voordeel heeft zijn nadeel. IndexUniverse kijkt naar dit fenomeen en wel met een kritische blik.

Opkomende markten door de bril van Ritholtz
Uitgebreide macro-analyse van blogkoning Barry Ritholtz, met accent op opkomende markten. Over groeivooruitzichten en valutatrends. 

Hoe liquide is uw ETF?
Mooi en belangwekkend artikel over liquiditeit van ETF's. Hoe de liquiditeit beïnvloed wordt en waarom dat van belang is. 

AFM blij met DSI
De toezichthouder AFM is helemaal in z'n nopjes met de aanscherping van de vakbekwaamheidseisen van DSI. That makes sense.

Kaboem!
We hebben nog altijd zucht. De CNN Fear & Greed Index.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

    Assetallocatie