Nieuws

Must Read: hoera voor toezicht

Het toezicht op de financiële sector boekt internationaal vooruitgang, maar volgens Nout Wellink draagt het juist bij aan misstanden. Pensioenen op twee en u herbalanceert niet.

Actief versus passief
Iedere dag in Must Read: de strijd tussen de actieve fondsenindex IEX Fonds 40 en de uit indexproducten opgebouwde tegenvoeter IEX Index 20+. 

Nout zegt nee tegen bonussen
Bonussen in de financiele sector moeten worden afgeschaft, aldus Nout Wellink in een interview met Nu.nl. Overigens leidt ook regelgeving tot misstappen bij banken.

U kunt trots zijn
U klaagt, maar ondertussen hebben we hier in Nederland het op een na beste pensioenstelsel ter wereld. Alleen als u naar Denemarkten verhuist, hebt u het na uw 67e nog beter. Het rapportcijfer voor Nederland daalde overigens wel iets, meldt het AD.

Doe maar voor een tientje
Wanneer is Twitter een goede deal, vraagt Musings on Markets zich af. Het blog ontleedt de aankomende beursgang.

Doe eens exotisch
Het vertrouwen onder beleggers stijgt nog niet tot ongekende hoogten, zeg maar. Volgens ING is het tijd om eens over de grens te kijken. Weg met die home bias!

Niet vergeten
De meeste beleggers herbalanceren niet goed, stelt Servo Wealth Management, terwijl dat wel hard nodig is.

Lekker scheuren
Dat rijdt vast héérlijk, zo'n Ferrari die je hebt betaald met het geld van je klanten. Een specialisatie in de financiële dienstverlening kan onwaarschijnlijk lucratief zijn, bewijst Rob van den B. De Telegraaf heeft het hele verhaal.

Rustig aan
Beste adviseurs, kletst u wellicht te veel met uw klanten? Above the Market legt uit hoe het wel moet.

Hoeraatje voor toezicht
Het toezicht op beleggingsinstellingen boekt internationaal vooruitgang, meldt de AFM. Wie ontkurkt de champagne?

Bangig
U blijft angstig, zo blijkt uit de Fear & Greed Index van CNN.

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

    Assetallocatie