Nieuws

Must Read: bent u een struisvogel?

Pensioenbeleggers zijn net dieren, uitleg over risico's en het nut van een rechtenstudie, Apple streeft Coca-Cola voorbij en financieel advies is kaputt.

Actief versus passief
Iedere dag in Must Read: de strijd tussen de actieve fondsenindex IEX Fonds 40 en de uit indexproducten opgebouwde tegenvoeter IEX Index 20+. 

Grondstoffen bodemen uit
De ene grondstof is de andere niet. Zo ongeveer iedere beleggingsbank heeft de afgelopen tijd wel het einde van de commodity supercycle aangekondigd, schrijft The Short Side of Long. Volgens de auteur is dat echter prematuur, omdat de vraag blijft stijgen. In sommige gevallen ziet hij alweer een trend naar boven ontstaan.

Vis of kat
Wat voor pensioendier bent u? Wat?! U hebt de test nog niet gedaan?! Maak het beest in u los en ontdek of u een beer, een struisvogel, een vis of een kat bent. Uit deze test van TNS Nipo blijkt in ieder geval dat Nederlanders nogal wat beren op de weg naar hun pensioen zien, schrijft Eufin.

De drie aspecten van risico
Wat is risico? Morningstar wijdt er een uitgebreid artikel aan. Destruction, volatility, and uncertainty.

Het houdt maar niet op
De Fed heeft een probleem. 'Catch 22', noemt het Financieele Dagblad het (alleen voor clubleden). Tot een paar weken geleden waren we overtuigd van een einde aan QE, maar de sterk oplopende rentes leiden misschien wel tot een uitbreiding van het opkoopprogramma. Welkom, QE4!

Nuttige studie
Hebt u toevallig rechten gestudeerd, komt dat uw beleggingen ten goede. Above the Market legt uit hoe je op vijf manieren kunt profiteren van gerechtelijke vaardigheden.

Apple heerst
Apple heeft Coca-Cola van de troon verstoten als waardevolste merk ter wereld. What's next? Interessant lijstje dat 2013 vergelijkt met 2003:

Bron: De Volkskrant

'You suck'
De financieel advies-sector is stuk. Veteraan Pete the Planner somt drie redenen op en beargumenteert dat er nog heel wat regulering nodig is.

Bibbers, bibbers
U bent weer wat banger. Het is toch ook wat met al die onzekerheden. De Fear & Greed Index van CNN. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

    Assetallocatie