Nieuws

Wanhopig op zoek naar rendement

De jacht naar rendement houdt aan. De hoogrenderende sectoren moesten een terugslag incasseren na zorgen over de Fed.

De jacht naar rendement houdt aan. De hoogrenderende sectoren moesten een terugslag incasseren toen zorgen over een beleidswijziging bij de Fed de kop op staken. Maar de vraag naar dividendaandelen blijft hoog.

De zoektocht naar rendement wordt voortgezet na signalen dat de Fed de rente nog jaren laag houdt. De Wall Street Journal signaleert hernieuwde interesse voor gebruiksgoederen, vastgoed en energiebedrijven; ondernemingen die relatief veel dividend uitkeren aan hun aandeelhouders. Bij de energiegerelateerde bedrijven bestaat een hoge vraag naar MLP’s (master limited partnerships); voornamelijk bedrijven in pijplijnen. 

De recente obligatie-emissies laten zien dat de rentetarieven wel iets gestegen zijn, maar nog altijd op historisch laag niveau noteren. De vraag naar schuldpapier dat een meer dan gemiddeld rendement levert, blijft. Peter Vanderlee (Clearbridge Tactical Dividend Income Fund) ziet het bedrijfsleven in de VS als inkomenverschaffer voor veel beleggers die koortsachtig op zoek zijn naar rendement.

Recent herstel
Volgens de krant werd in mei en juni niet alleen de obligatiemarkt geraakt door de onrust rond het beleid van de Fed, maar ook de aandelen die een hoger rendement opleveren. Die reageren directer op rentebewegingen. Recent is echter een herstel van dividendaandelen waar te nemen. Sinds eind juni is de S&P High Yield Dividend Aristocrats al 7,7% gestegen en de MSCI US REIT index noteert 9% hoger dan op het dieptepunt.

Erik Davidson (Wells Fargo) noemt zowel MLPs als REITs als belangrijke bron van diversifiëring. "Dat is een langetermijntrend. Van tijd tot tijd zullen er bubbels zijn, maar mensen zijn wanhopig op zoek naar rendement."

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Impact beleggen