Nieuws

Must Read: Ja, wat is het nou?!

De beurzen lopen licht op, maar ondertussen wordt alles alleen maar verwarrender. Goede cijfers, slechte cijfers, het wordt een beetje een soap.

Actief versus passief
Iedere dag in Must Read: de strijd tussen de actieve fondsenindex IEX Fonds 40 en de uit indexproducten opgebouwde tegenvoeter IEX Index 20+. 

Toe nou, Dijsselbloem
Dijsselbloem zet de adviesbranche onterecht in een slecht daglicht, klaagt Adfiz. De minister past zijn eisen voor vakbekwaamheid niet aan. Brancheorganisaties zien graag een andere invulling, meldt EUfin.

Huilen
De economie verbetert niet. Het gaat nog net zo slecht als in mei, meldt De Volkskrant. De cijfers wijzen op een krimp. De inflatie lag in de eerste helft van het jaar relatief hoog, maar daalt in de tweede helft, voorspelt ING.

Down down down
Investment grade bond ETF's hebben te maken met een terugval. Niet zo vreemd, natuurlijk.

Even een momentje
Wat is er in vredesnaam aan de hand?! 'Bond god' Jeff Gundlach vond het wel tijd om zijn mond open te doen. Vooral onderstaande grafiek deed wat stof opwaaien onder zijn volgers. Ook niet zo vreemd natuurlijk.

Dijsselplate
Minister Dijsselbloem kon na afgelopen nacht eindelijk rustig gaan slapen: dat template, dat komt er. Had 'ie het toch niet voor niets gezegd. Brussel bereikte afgelopen nacht een doorbraak, meldt De Telegraaf. U had het vast al gehoord.

Dag China
Het is gedaan met China. Nou ja, ook Fitch verlaagt de groeivooruitzichten. Van 8% naar 7,5%. Hier nog een analyse van Goldman.

Sorry, sorry, sorry
De vijftien grootste excuus-campagnes van Wall Street, mooi op een rijtje gezet door The Motley Fool.

Extreme angst 
Ah, die slechte cijfers, eh, goede cijfers, eh.. nou ja. U bent een beetje minder bang. De angst-en-hebzucht-meter.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

    Online magazine duurzaam beleggen