Nieuws

Must Read: zorgen, zorgen, zorgen

Het gaat niet goed, maar dat wist u al. Jongeren zien hun pensioen somber in, de economie blijft achter, en Bernanke krijgt alvast een schop na.

Actief versus passief
Iedere dag in Must Read: de strijd tussen de actieve fondsenindex IEX Fonds 40 en de uit indexproducten opgebouwde tegenvoeter IEX Index 20+. 

*Pop*
Is dat het geluid van zeepbellen die uit elkaar knappen, vraagt Forbes zich af. Zowel China als de VS bevinden zich op glad ijs.

Achter de kassa
Jongeren maken zich zorgen om hun pensioen. Bijna een derde verwacht na pensionering - op 72-jarige leeftijd - nog een deeltijdbaantje te moeten zoeken. Dat blijkt uit een onderzoek naar de verwachtingen van werknemers omtrent het pensioen.

Reality check
We herhalen het nog maar even: resultaten behaald in het verleden, bieden geen garantie voor de toekomst. Computermodellen dus ook niet, legt Above the Market uit. Wát een geldverspilling.

Crisis voorspellen
Goed, hoe u uw vermogen explosief kunt laten groeien kan dan niet worden voorzien, een financiële crisis staat wel gedrukt. Didier Sornette van het Swiss Federal Institute of Technology legt uit hoe je een crisis kunt zien aankomen.

Pessimisten
Het vertrouwen in de economie 'doet deze maand een stapje terug', aldus EUfin naar aanleiding van een onderzoek van ING. Het aantal pessimisten steeg van 73% naar 79%.

Bernanke heeft het mis
De economie trapt het gaspedaal voorlopig nog niet in. MarketWatch is het oneens met Bernanke.

En bedankt
I think Ben Bernanke’s done an outstanding job. Ben Bernanke’s a little bit like Bob Mueller, the head of the FBI, where he’s already stayed a lot longer than he wanted or he was supposed to. Aldus president Obama. Zo, dat is dan duidelijk. Houdoe en bedankt, Bernanke. Forbes verzamelde een aantal quotes rond het gebeuren. Hier nog een samenvatting van de nare week die Bernanke beleefde.

Blijven beven
Daar is-ie weer: de angst-en-hebzucht-meter.

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

    Assetallocatie