Must read

Must read: alles wat u wilde weten over inflatie

Maar de centrale bank heeft het niet gedaan. Plus; Noorse staatsfonds op flink verlies, streaming het grootst in de VS en de inflatiepiek in Duitsland komt nog.

Vier zwarte zwanen voor de komende 10 jaar
Een zwarte zwaan ziet u niet aankomen, maar toch is het interessant om een lijstje met voor beleggers mogelijke negatieve gebeurtenissen te maken. Edin Mujagic verzamelt vier zwarte zwanen tijdens een bergwandeling.

SSGA breekt lans voor Chinese obligaties
SSGA vindt beleggers te terughoudend over Chinese obligaties. Het rendement is prima en ze hebben een positief effect op volatiliteit en diversificatie van de portefeuille.

Kortlopende Europese obligaties weer koopwaardig
Nu de Europese Centrale Bank de negatieve beleidsrente achter zich laat, zouden beleggers Europese obligaties met een korte looptijd kunnen overwegen. Die bieden een hoger rendementspotentieel dan cash tegen een bescheiden risicoverhoging. Dat schrijft Konstantin Veit, portfoliomanager bij Pimco.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

Noorse fonds -14%
Over het eerste halfjaar maakte het Noorse staatsfonds een verlies van dik 14%. Dit was wel iets beter dan de index. 

DNB geeft antwoord over inflatie
Op de website van DNB een QA over inflatie. Zes vragen en antwoorden over inflatie en hoe dat zo gekomen is. Wel weinig aandacht voor de eigen rol als opdrijver van inflatie.

De omgekeerde wereld
Voor het eerst is in de VS streaming (dus Netflix, Disney et cetera) groter dan kabel-tv en gewone tv. 

De piek komt nog

De nodige stress

Volgens managers zitten we al in een recessie

Xi wil blijven

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Assetallocatie