Must read

Must read: vergeet de ruis!

Plus: springplank Japan, hevige obligatiediscussie, IMF waarschuwt voor meer beursonrust, pensioenen niet omhoog, en veel meer.

Japan is de ideale springplank
Enkele Japanse bedrijven vormen de drijvende kracht achter het bredere Aziatische economische groeiverhaal, stelt Richard Kaye van Comgest.

Moet het ergste nog komen voor staatsobligaties?
Obligatie-expert Stuart Edwards van Invesco ziet het bijzonder somber in voor de obligatiemarkt. Dit in tegenstelling tot Robert Tipp, hoofd beleggingsstrategie van PGIM Fixed Income, die juist optimistisch is. Wat zijn de argumenten? Wie krijgt er gelijk?

Centrale banken verkrappen,
dus het IMF waarschuwt beleggers voor marktturbulentie, aldus CNBC.

Geef de schuld maar aan omikron

Fed laat markten in onzekerheid

Met ARFI's steevast de inflatie verslaan
Absolute Return Fixed Income Strategies zijn volgens Pictet AM een interessant alternatief voor obligaties.

Europese inflatie daalt tot onder 2% einde dit jaar

Geen zorgen voor langetermijnbeleggers
Beleggers die paniek voelen opkomen, moeten zich niet laten leiden door de waan van de dag, maar vasthouden aan hun plan en rekening houden met langetermijntrends. Het is niet uitzonderlijk dat de markt een correctie van 10% ondergaat. Chill!

Reuters heeft aandacht voor de Europese banken
Die proberen een vuist te maken tegen de grote Amerikaanse concurentie.

Pensioenen worden NIET verhoogd
Het leven wordt door de inflatie steeds duurder, maar de pensioenen stijgen vooralsnog niet. De dekkingsgraad bij de grote pensioenfondsen is nog te laag om te kunnen indexeren, maken de fondsen bekend. Wel gaat het de goede kant op: de dekkingsgraad is gestegen. RTL Z bericht.

Beleggen in obligaties opkomende markten?
Morningstar heeft een lijstje samengesteld van de vijf best presterende fondsen. Capital Group ziet mooie kansen in deze steeds groter wordende obligatiemarkt.

Distributiecentra razend populair bij beleggers
Logistiekvastgoed was het afgelopen jaar de meest populaire investering onder vastgoedbeleggers. Het verdringt de kantorenmarkt van de eerste plaats. Geld dat eerst in winkels en hotels zat, gaat nu naar grote dozen in het weiland.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Assetallocatie