Must read

Must read: leren leven met volatiliteit

Plus: sterk Chinees beursherstel verwacht, obligatiediscussie, de betere inflatiebeleggingen, olie naar 100 dollar, goud gaat eigen gang, en méér.

“Beijing weet wat het doet”
Er is veel negatiefs over de Chinese economie en beurs te berichten, maar daar gaat senior marktstrateeg Chi Lo van BNP Paribas Asset Management niet in mee. Hij acht de kans groot dat de Chinese beurs in de tweede helft van dit jaar stevig herstelt. “Buitenlandse beleggers keren dan ook weer terug.”

Moet het ergste nog komen voor staatsobligaties?
Obligatie-expert Stuart Edwards van Invesco ziet het bijzonder somber in voor de obligatiemarkt. Dit in tegenstelling tot Robert Tipp, hoofd beleggingsstrategie van PGIM Fixed Income, die juist optimistisch is. Wat zijn de argumenten? Wie krijgt er gelijk?

Wat beslist de Fed?
Een eerste renteverhoging in maart en wat extra verkrappingen, zo verwacht CNBC.

De ECB doet nog even niet mee

Beleggen in tijden van inflatie
In eerdere tijden pakte dat vooral goed uit voor grondstoffen, vastgoed en ... wijn. Sterk verhaal met duidelijke cijfers. Wel een Amerikaanse studie.

Carmignac houdt van China, tech en healthcare
Edouard Carmignac denkt in tegenstelling tot veel andere beleggers dat value-aandelen hun beste tijd hebben gehad. China, technologie en healthcare hebben zijn grote voorkeur.

Meme stocks: hard omhoog, hard omlaag
We zagen in 2021 de opkomst van meme-aandelen: aandelen waarvan de koers wild stijgt doordat er een hype omheen is gecreëerd op sociale-mediaplatforms. Maar wat gebeurt er na de hype met zo’n aandeel? Morningstar ging dat na voor 16 hype-aandelen, waaronder GameStop, Robinhood en Koss.

De rest van de markt is ook niet goedkoop

Volatiliteit hoort erbij
Michael Batnick: "If you can help it, stay away from checking your portfolio when you’re losing money. Stocks won’t stop going down just because you’re looking at them, and the more you see your money evaporate, the more likely you are to do something to make it stop. But an investor’s job is not to avoid the pain but to endure it." Heerlijke column.

Niet bang voor een grote correctie
Jan-Willem Nijkamp: "Aan de winstgevendheid ligt het niet. Het heeft er alles van weg dat er op de beurs een herwaardering van risico plaatsvindt. Nu de centrale banken de geldkraan lijken te gaan dichtdraaien worden beleggers minder euforisch en dat is hier en daar goed te zien. Maar zolang de – reële - rente nog steeds negatief is en de winstgevendheid voldoet, hoeven beleggers die hun huiswerk goed hebben gedaan niet veel te vrezen." Geruststellend verhaal.

Hoe schadelijk waren de lockdowns voor de maatschappij?
Gisteren kwam er een einde aan de derde en hopelijk laatste lockdown. De overheid heeft in de afgelopen twee jaar ongekend ingrijpende maatregelen genomen om de pandemie te bestrijden. Hoe schadelijk waren die lockdowns? RTL Z bericht met een filmpje.

Olie kan naar 100 dollar
Ruim anderhalf jaar na de beruchte pandemie-oliecrash is het optimisme weer helemaal terug in de sector, nu de prijs voor een vat ruwe Brentolie al boven de 85 dollar ligt. Sommige grote partijen, waaronder JP Morgan en Goldman Sachs, reppen zelfs al van een olieprijs van 100 dollar.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). 

Goud heeft nergens last van

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Assetallocatie