Must read

Must read: geen zorgen! Chill!

Plus: is het grote beursbloedbad eindelijk begonnen? Blijf weg van Chinese internetaandelen, shortsellers zijn te pessimistisch, en méér.

Is het grote beursbloedbad dan eindelijk begonnen?
Waardebelegger Jeremy Grantham van GMO rekent al een tijdje op de allergrootste beurscrash ooit. Krijgt hij nu gelijk? De boodschap van zijn nieuwste nieuwsbrief is meer dan angstaanjagend.

State Street houdt vast aan koopadvies energiesector
Inflatie, heropening van de economie en geopolitieke spanningen kunnen niet langer worden genegeerd. State Street Global Advisors neemt daardoor geen afscheid van het bestaande koopadvies voor de energiesector. Integendeel!

Bent u een goede belegger?
Sterke column van Ben Carlson over het ondergaan van een sell-off. "The perfect portfolio is worthless if you can’t stick to it when things are going poorly. It’s during a correction that you figure out whether you built a portfolio that suits your personal risk profile, time horizon and personality or someone else’s."

Geen zorgen!
Het gaat immers om de lange termijn.

Tot ziens QE, Hallo QT
De hoge inflatie en sterke arbeidsmarkt dwingt de Fed de rente te verhogen en van quantitative easing over te stappen naar quantitative tightening. Willem Verhagen van NN IP rekent op een fikse draai.
Voor beleggers betekent dit dat ze niet langer op steun van de centrale banken kunnen rekenen. Fietsen zonder zijwieltjes noemt Martine Hafkamp dat in een leuke column. "De markten moeten weer zonder zijwieltjes leren fietsen. Dat is even eng met dalende koersen ten gevolg, maar als beleggers zich realiseren dat ze die zijwieltjes helemaal niet nodig hebben kunnen de koersen weer stijgen."

Of doet de Fed het alsnog rustig aan?

Blijf weg van Chinese internetbedrijven!
Chinese internetgiganten als Alibaba, Tencent, JD.com en Baidu zijn het jaar goed begonnen. Maar zijn deze aandelen daarmee weer aantrekkelijk voor beleggers, na het rampzalige jaar 2021? Of is het een zogenoemde dead cat bounce, waarbij na een kort herstel een nieuwe koersval volgt? Barron's denkt het laatste.

Simpel en nuchter
De heldere beleggingsprincipes van Vanguard-oprichter Jack Bogle. Nu actueler dan anders.

Shortsellers zijn te pessimistisch

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). 

Het bitcoinfeestje begint ongezellig te worden

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Assetallocatie