Must read

Must read: slechte beursstart maakt huiverig

Plus: Chinese beursdaling slechts een hobbel, loonkosten punt van zorg, ECB dit jaar al in actie, Afrika is er ook nog, en méér.

Chinese beursdaling in 2021 was slechts een hobbel
UBS Equity Fund China Opportunity was lange tijd een van de best presterende fondsen in onze actieve fondsportefeuille IEX Fonds 40 maar het fonds beleefde een bijzonder zwak beursjaar 2021. Hoe heeft het fondsteam daarop gereageerd? Hoe gaat het verder? We vroegen Denise Cheung in Hongkong om opheldering.

Als de renminbi maar stabiel blijft

Prijswinnend J.P. Morgan AM houdt vast aan risicovolle assets
De uitreiking van de Asset Allocation Awards komt er weer aan. J.P. Morgan AM won vorig jaar de belangrijke Overall-prijs. Hoe kijkt de Amerikaanse assetmanager nu naar de markt?

Ja, slecht beursstart is een slecht teken
Beleggers moeten na het goede beursjaar 2021 rekening houden met verkrapping van het fiscale en monetaire beleid. De Britse econoom Jim O’Neill denkt dat aandelen mogelijk een netto negatief rendement zullen opleveren.

Hogere rentes, lagere techkoersen

Loonkosten punt van zorg
Martine Hafkamp: "Voor het cijferseizoen dat nu net is afgetrapt verwacht zo’n 60 procent van de ondernemingen uit de S&P 500 dat gestegen loonkosten een negatieve impact zullen hebben op de resultaten." Lees de column.

De ECB komt dit jaar al in actie
Lees ook: Het regent nu al renteverhogingen in Europa.

Nieuwe Europese regels
"Jaarverslag draait nog teveel om winst, niet om duurzaamheid." RTL Z bericht. ook Larry Fink van 's werelds grootste vermogensbeheerder roept bedrijven op niet alleen voor de (kortetermijn)winst te gaan.

Lage rente slechts één oorzaak van huidige hoge koersen
Het ruime monetaire beleid heeft aandelen ongetwijfeld geholpen, maar centrale banken hebben huidige bullmarkt zeker niet alleen veroorzaakt, analyseert Ben Carlson.

Het vergeten beleggingscontinent
Burgeroorlogen, droogte, armoede, hulpprogramma’s, hongersnood en politieke conflicten. Dat zijn toch al snel de eerste gedachten die opkomen bij het continent Afrika. De volgepropte fragiele vluchtelingenbootjes die op de Middellandse zee dobberen staan vandaag de dag symbool voor de armoede en de uitzichtloosheid die het continent in de greep houden. Wanneer Afrika in het nieuws is, dan heeft de boodschap vaak een negatieve lading. Beleggers winner veel en verliezen veel. Het is een markt voor durfals. Morningstar weet meer.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Assetallocatie