Must read

Must read: Meer rotte appels in China

Meer projectontwikkelaars staan er slecht voor. Plus; cryptobeleggen met een plan, nieuwe leiding in Duitsland en massaontslag in de VS.

SFDR is nog geen gamechanger
Fondshuizen belijden het duurzaamheidsevangelie nog altijd meer met woorden dan met daden, zo ontdekte Detlef Glow bij bestudering van de fondslanceringen in 2021. Ook de Europese belegger blijkt duurzaamheid nog altijd niet geheel te hebben omarmd.

Adviseurs onvoldoende voorbereid op duurzame regels binnen MiFID II
In MiFID zijn de Europese regels vastgelegd voor de beleggingsindustrie. Volgend jaar komen er nieuwe regels aan voor ESG-beleggingen. Adviseurs zijn daar volgens Nordea AM nog onvoldoende op voorbereid.

The case voor Europese aandelen
Martin Skanberg van Schroders ziet goede kansen voor Europese aandelen. Dat geldt vooral voor bedrijven in de chipsector, machinebouw, financiële industrie en die zich bezighouden met de vergroening van de economie. Hoge inflatie kan wel roet in het eten gooien.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). 

Meer rotte appels in China

Lekker dan

Vanaf morgen nieuwe leiding in Duitsland

Heeft u een plan?
Dat is wel noodzakelijk bij een cryptobelegging.

Trump's bedrijf wordt overgenomen door een SPAC
Maar de SEC is al even langs geweest.

Koeien zijn de nieuwe kolen
Want koeien zijn grote vervuilers.

Groot, groter, grootst

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Outlook 2022