Must read

Must read: Markten zijn gekker dan in jaren 90

Aldus beleggingsveteraan Charlie Munger. Plus; financials zetten minder in op blockchain en 21%, dat is pas inflatie.

Kiezen tussen economie en inflatie?
Worden de Fed en de ECB gedwongen om te kiezen tussen economie of inflatie? Half december weten we meer over de aanpak van centrale banken, aldus Edin Mujagic. En over het verloop van de nieuwe virusvariant.

Toch misschien?

Tien onwaarschijnlijke gebeurtenissen in 2022
Steen Jakobsen van Saxo Bank komt met tien onwaarschijnlijke voorspellingen voor 2022, maar als ze uitkomen dan zijn de poppen aan het dansen.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). 

Minder inzetten op blockchain
Hoewel uit Deloitte’s ‘2021 Global Blockchain Survey’ nog bleek dat 70% van de topmanagers uit de financiële dienstverlening blockchain zien als een potentieel concurrentievoordeel, blijkt juist uit de trendanalyse van de jaarlijkse FinTech Barometer van Visma dat finance professionals de techniek steeds minder inzetten.

Gekker dan ooit
In ieder geval gekker dan de jaren 90. Zo noemt Charlie Munger (compagnon Warren Buffett) markten nu. 

Dat is pas inflatie

FAANG-aandelen zijn niet meer zo hot
De impact van de allergrootste aandelen op de markt is minder geworden. Belangrijke les voor beleggers, aldus Morningstar. Al is het natuurlijk MAANG nu, met de F van Facebook die de M van Meta is geworden. 

Wat als de hoge inflatie niet tijdelijk is?
Iedere belegger moet in de kerstvakantie eens overdenken wat dat zou betekenen voor zijn portefeuille in 2022. 

Daar gaat ze

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Online magazine ETF's