Must read

Must read: Auw, auw die inflatie

Hoogste inflatie in 40 jaar. Plus; hoe noemen we deze dip, de topman van Microsoft doet uitverkoop, de nieuwe man bij Twitter en nieuwe risico's.

Belasting op execution-only beleggen?
Uit een nieuw AFM rapport blijkt 32% van de beleggers suboptimaal gedrag vertoont. Maar dat lijkt Marcel Tak onzin. Dat risicovol (suboptimaal) gedrag zal in combinatie met de kans in financiële problemen te komen, erg meevallen.

Klimaatverandering staat hoger dan ooit op de agenda, ook van beleggers
Vermogensbeheerders moeten verder gaan dan het simpelweg ‘vergroenen’ van beleggingsportefeuilles: de bedrijven in de portefeuille moeten ook echt verduurzamen, aldus Boudewijn Kostelijk, Head of wholesale client coverage Benelux bij UBS Asset Management.

Inkomens ver achtergebleven bij vermogen
De wereld is de laatste twee decennia veel rijker geworden, maar de inkomens zijn niet meegegroeid. Helaas wordt er ook te weinig geïnvesteerd en zit de vermogensstijging vooral in vastgoed.

Actief versus passief
De rendementen van de IEX Fonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). 

Dip

Auw

De nieuwe baas van Twitter
De CTO Parag Agrawal wordt de nieuwe eerste baas van Twitter

Helft van de IPO's mislukt
Helft van de nieuwe bedrijven noteert onder introductiekoers

Gaat hij weg ofzo?

Nieuw risico

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Online magazine ETF's