Must read

Must read: Black Friday

Going down, going down. Koersen airlines onder druk, kopen we wel genoeg, olie lager en Biden leent strategische oliereserves uit.

B.1.1.529 kan een streep door renteverhogingen betekenen
Nieuwe onzekerheid over een coronavariant en de negatieve effecten op de groei daarvan, kan betekenen dat de Fed en de ECB een plausibel verhaal hebben om hun beleid ruim te houden, aldus Edin Mujagic.

Pensioenfondsen verduurzamen te langzaam
Slechts een handvol institutionele beleggers heeft zich gecommitteerd aan het doel van CO2-neutraliteit in 2050. En dat terwijl deze beleggers van essentieel belang zijn bij de energietransitie.

Actief versus passief
De rendementen van de IEX Fonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). 

Een zwarte dag

Zwarte goud ook lager

Wordt er wel genoeg gekocht?

Biden's oplossing
In een poging om olieprijzen omlaag te krijgen zal de VS een deel van haar strategische oliereserves uitlenen in een gecoördineerde actie met landen als China, India, het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Korea en Japan. In de VS is de druk op president Joe Biden hoog omdat veel burgers/kiezers hem de, voor Amerikaanse begrippen, erg hoge benzineprijs aanrekenen, aldus ABN Amro

Leegstand in Laren
Het CBS telde op 1 januari van dit jaar 187.000 leegstaande woningen. In het Noord-Hollandse villadorp Laren en het Groningse Loppersum komt de grootste leegstand voor.

Koers airlines onder druk

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Online magazine ETF's