Must read

Must read: Desondanks bullish

Plus: CO2-prijzen de lucht in, onenigheid over toekomst olieprijs, de Fed krijgt een nieuwe president, SPACs blijken zeer winstgevend, en méér.

Renteverhogingen in 2022 helemaal niet zeker
Monetair Edin Mujagic gelooft helemaal niet dat de Fed volgend jaar al zal beginnen met het verhogen van de rente. Dat verklaart onder meer waarom de lange rentes zo laag liggen. Scherpe analyse.

ABN Amro handhaaft koopadvies aandelen
Het cijferseizoen laat zien dat de hoge inflatie bedrijven vooralsnog geen pijn doet. Ralph Wessels, hoofd beleggingsstrategie van ABN Amro, verwacht dat inflatie eerst nog verder zal stijgen voordat die vervolgens zal afzwakken. Dit gecombineerd met verder economisch herstel houdt hem positief over aandelen.

Ook Cathie Wood blijft bullish
De bekende Amerikaanse stockpicker en CEO van Ark Invest Cathie Wood blijft bullish op de aandelenmarkten voor de lange termijn, ondanks alle zorgen over inflatiedruk. Belegger.nl heeft het verhaal.

Een zekere groeimarkt
Maar hoe daarin te beleggen?

De goede fondsen lijden onder de kwade
Een studie van Morningstar wijst uit dat beleggingsfondsen die veel afwijken van de index gemiddeld slechter presteren dan de index-na-apers. Slechts een select groepje van hoogactieve fondsen weet de markt overtuigend te verslaan. Volgens Larry Swedroe, een duidelijke ETF-liefhebber, is het vooral oppassen voor zogenaamde tactische fondsen.

Inflatie is een dingetje

Waar gaat de olieprijs naartoe?
Er is een groeiende kloof tussen de prognoses voor de oliemarkt die afkomstig zijn van financiële instellingen en die van organisaties en instanties die betrokken zijn bij de beoordeling van de sector. De OPEC, het IEA en de EIA hebben onlangs allemaal nieuwe prognoses uitgebracht die aantonen dat de olie-markt veel eerder dan voorspeld zal omschakelen van een te laag naar een overaanbod. Sterk artikel.

Wie wordt de nieuwe Fed-president?
Mocht Powell de voorzittershamer overdragen aan Lael Brainard, dan gaan de langetermijnrentes omhoog, schrijft CNBC. Beleggers in financiële waarden moeten oppassen, want meer regulering ligt dan ook voor de hand.

Dat is pas een schuldenberg

SPACs blijken bijzonder winstgevend
Zo wijst een historische studie uit. Ook de recente SPAC-explosie verandert daar weinig aan.

Toekomstige winstmakers
Waar verdienen we in Nederland in de toekomst ons geld mee? Een rondgang langs experts leert dat er vooral in de industrie bedrijven zijn met veel potentieel om hard te groeien en daarmee voor werkgelegenheid te zorgen, aldus RTL Z.

Welkom in de manisch depressieve wereld van bitcoin

Welkom in de louter depressieve wereld van de Turkse lire

Actief versus passief
De rendementen van de IEX Fonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Outlook 2022