Must read

Must read: worst case-inflatiescenario

is als inflatie hoog blijft en de rente ook oploopt. Plus: onze economie draait lekker, werknemers op zoek naar nieuwe baan en Musk schiet niet op.

Sterke groei sustainability-linked loans vergroot aanbod duurzame obligaties
In de markt van duurzame schuld zijn sustainable linked loans aan een sterke opmars bezig. Hans van Putte en Chris Vink van AF Advisors schrijven over de voor- en nadelen van deze nieuwe vorm van private leningen. "Sustainability-linked loans zijn een mooie aanvulling op green bonds en geven bedrijven toegang tot duurzame financiering."

Goud heeft waarde voor elke portefeuille
Een paar procent goud misstaat in geen enkele portefeuille. Het heeft een stabiliserende werking in tijden van grote marktonrust, het heeft een andere koersontwikkeling dan andere effecten en het biedt bescherming tegen een dalende reële rente en dalende dollar.

Actief versus passief
De rendementen van de IEX Fonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). 

Op zoek?

Beter

Inflatie is een politiek probleem
En nee, het plan van Biden lost dat niet op. 

Een worst case-scenario
Als het gaat over inflatie.

Olie naar 100 dollar

Idee van onze eigen IEX-columnist
"Geothermie kan potentieel een grote bijdrage leveren aan de energietransitie, want Nederland is gezegend met een goede ondergrond. Maar hoewel de sector professioneler is geworden, staan we pas aan het bgin van de ontwikkeling. En alle begin is moeilijk. De overheid kan de ontwikkeling van geothermie stimuleren door de regels van het spel te bepalen, en door warmtenettten grootschalig van de grond te krijgen," aldus Jilles van den Beukel in Energeia.

Musk nog niet op de helft

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Outlook 2022