Must read

Must read: bemoedigende beurssignalen

Plus: de politiek doet er weer toe, DNB ziet vier problemen, advies in dure beurstijden, crypto is een religie, ABP het duurzaamst, en méér.

NN IP: De politiek doet er weer toe
Meer dan in het recente verleden zullen politieke gebeurtenissen volgens NN IP de internationale markten in beweging zetten. De Haagse vermogensbeheerder zet volgend jaar in op aandelen (niet tech!), CO2-prijzen en tal van alternatives.

Bemoedigende signalen
Waarom Martine Hafkamp denkt dat de aandelenmarkt nog wel wat hoger kan.

Aandelenbeleggers positiever dan positief

DNB waarschuwt voor vier economische kwetsbaarheden
Te weten: risicovol gedrag op de beurzen, oververhitte woningmarkt, klimaatverandering en kwetsbare banken. Lees het hele verhaal.

ABP opnieuw het meest duurzaam
Het ABP is wederom als beste uit de bus gekomen in het jaarlijkse onderzoek van de VBDO naar het sociale en duurzame beleggingsbeleid van Nederlandse pensioenfondsen. Hier vindt u de hele studie.

Wie is er bang voor inflatie?

"Geen obligaties voor mij"
Amerikaanse grijsaard legt uit waarom hij nooit obligaties heeft gekocht en ook niet van plan is dat alsnog te doen. Leuk verhaal.

Duur, duur, duur
John Rekenthaler van Morningstar adviseert in dure beurstijden.

Verslaafd aan kolen
Vooral in Azië is er nog een hele weg te gaan naar een klimaatneutrale energiesector, aldus CNBC.

Geen verlichting gasprijs
Rusland levert toch niet.

Weinig mensen zijn bereid levensstijl om te gooien voor klimaat
De ernst van de crisis is voor veel mensen inmiddels wel duidelijk, maar velen vinden dat ze 'al meer voor het klimaat doen dan anderen', zo blijkt uit een internationale studie waar RTL Z melding van maakt.

Sandra Phlippen zit er positiever in

Actief versus passief
De rendementen van de IEX Fonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). 

Obligatiebeleggers verlaten het zinkende Chinese vastgoedschip

Bouwers windmolens in de problemen
De wereldwijde tekorten aan grondstoffen en containers voor transport spelen ook makers van windturbines parten. De bedrijven hebben de wind mee vanwege de strijd tegen klimaatverandering, maar zijn erg somber over hun financiële prestaties.

Mark Mobius: crypto is een religie, geen belegging
Topbelegger Mark Mobius noemt cryptocurrencies een religie in plaats van een belegging. Hij stemt in met het koor van sceptici rond de digitale valuta’s, op een moment dat de koersen van bitcoin en ether pieken.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Outlook 2022