Must read

Must read: Houd aandelen nog even vast

Plus: Assetmanagers moeten vooral meer innoveren, Pimco ziet beleggingsklimaat drastisch veranderen, Hoge Raad torpedeert spaartaks, en meer.

"Beleggingsindustrie moet vooral meer innoveren"
Eric Pieper, ceo van fintechbedrijf Matchinglink, gelooft helemaal niet dat schaalvergroting voor assetmanagers de oplossing is om te overleven. Investeren in technologie, waardoor tegen fors lagere kosten maatwerk kan geboden, is volgens hem heel veel slimmer.

Verkoop uw aandelen niet
Want november is historisch gezien een goede beursmaand, aldus Jan-Willem Nijkamp van Fintessa. Dat concludeert ook Sentiment Trader. Ook al staat de Dow inmiddels weer op een nieuw record. Over records gesproken. Lees ook de recente column van Renco van Schie, getiteld Het regent vals records.

Pimco ziet beleggingsklimaat dramatisch veranderen
Vermogensbeheerder Pimco verwacht de komende 5 jaar fundamenteel andere omstandigheden op de financiële markten dan de afgelopen 10 jaar. Vier trends springen eruit.

Blijft Jerome Powell aan?
We zullen het snel weten.

Duurzaam belegd vermogen nadert de 4 biljoen dollar
Europa werd afgelopen kwartaal nóg dominanter binnen het duurzame beleggingsuniversum dan het al was. Zo'n 81% van de totale instroom van vermogen in duurzame fondsen gaat naar Europese fondsen, aldus Morningstar.

Olieprijs onder druk
Zal OPEC+ besluiten om meer op te pompen?

Maar zoals Corné terecht opmerkt

Partijruzie ondermijnt daadkracht Biden
De onenigheid binnen de Democratische partij ondermijnt volgens Rabobank de grote ambities van de Amerikaanse regering.

Actief versus passief
De rendementen van de IEX Fonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). 

Europese renteverhoging zit er niet snel aan te komen

Verhoog het eigenwoningforfait
Volgens Rabo-econoom Carola de Groot hoeft het eigen huis voor een 'eerlijkere' huizenmarkt niet naar box 3, zoals DNB voorstelt.

Klimaatdoelen Big Oil snijden geen hout
John Browne, de voormalig topman van BP, investeerde al 25 jaar geleden in hernieuwbare energie en vermindering van de uitstoot van broeikasgassen. Volgens hem is er sindsdien niet veel veranderd, althans lang niet genoeg om de klimaatdoelstellingen te bereiken.

Hoge Raad torpedeert spaartaks
De vermogensrendementsheffing, ook wel spaartaks in de volksmond, komt nog verder onder druk te staan. In een zwaarwegend advies aan de Hoge Raad staat dat de belasting indruist tegen de mensenrechten. Het advies kan zeer verstrekkende gevolgen hebben voor de staat én gedupeerde belastingbetalers. Gedupeerden kunnen namelijk recht hebben op teruggave. RTL Z doet verslag.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Outlook 2022