Must read

Must read: De beste beleggers zijn creatief

Plus: AFM kritisch op invoering SFDR, er komt extra vraag naar bitcoin, Big Tech moet hogere rente vrezen, en nog veel meer.

Duurzaam beleggen volgens de regels
Hoe duurzaam is duurzaam? Nu er in de vorm van SFDR eindelijk serieuze regels zijn, buigt ook de toezichthouder zich over die vraag.

T. Rowe Price: Aandelen EM bieden driedubbele premie
Yoram Lustig van T. Rowe Price legt uit waarom hij denkt dat aandelen uit opkomende markten het de komende vijf jaar véél beter gaan doen dan die uit de eurozone of de VS.

De markt heeft zeker niet altijd gelijk
Zo blijkt uit deze heerlijke grafiekenparade.

Ruim baan voor beleggen in treinen
DWS, de vermogensbeheerpoot van Deutsche Bank, breekt een lans voor het beleggen in zoiets ouderwets als ... treinen. Net als Warren Buffett overigens.

Wat wel een goede duurzame beleggingsaanpak is

Beste beleggers zijn creatief
Rekenen kan iedereen wel maar om beter te beleggen dan de rest is creativiteit nodig. Schrijft Joachim Klement. Belangrijk verhaal. Zoals het ook van belang is dat beleggingsfouten worden herkend en toegegeven.

Oliebeleggers beleven mooie tijden
Maar het ABP stapt er nu wel mooi uit.

Extra vraag naar bitcoin
De grote beleggingshuizen gaan zich nu ook in de cryptomarkt begeven. Wat zijn de gevolgen? Ben Carlson, kom er maar in!

Want alles wordt elektrisch

Big Tech moet hogere rente vrezen
Hogere Amerikaanse rente vormt een bedreiging voor de FAAMG-aandelen. Facebook, Apple, Amazon, Microsoft en Google vertegenwoordigen samen een kwart van de waarde van de S&P 500. De lage rente droeg bij aan de hoge waardering van deze bedrijven, schrijft Mark Hulbert op MarketWatch wat vervolgens weer door Belegger.nl is bewerkt.

Aandelen renderen beter

Actief versus passief
De rendementen van de IEX Fonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Online magazine ETF's