Must read

Must read: Uptober

Voor bitcoin dan. Plus: de EU brengt onder grote belangstelling green bond op de markt en DNB maakt zich zorgen.

Verschillende smaken duurzaam beleggen
Duurzaam beleggen is in opkomst. "We zien dat onder andere aan de enorme instroom in ESG-versies van UCITS ETF’s; dit jaar tot eind augustus al ongeveer 50 miljard euro. Dit is 44% van de totale instroom in UCITS ETF’s dit jaar." Maar waar hebben we het nu precies over, vraagt Philippe Roset, Hoofd State Street SPDR ETF’s Nederland & Nordics zich af.

Actief versus passief
De rendementen van de IEX Fonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). 

Uptober

Beleggers kopen alles
Heeft de coronacrisis een nieuwe generatie van gokkers voortgebracht, of zijn beleggers juist voorzichtiger geworden? Het is allebei waar, zegt vermogensbeheerder Ben Carlson. Alles dankzij een zee van geld.

Want groot is mooi
Detlef Glow ziet de nodige overname en fusies, maar van grootschalige consolidatie wil hij niet spreken. Daar is de beleggingsindustrie volgen hem te volwassen voor.

DNB maakt zich zorgen
"Een nieuwe klimaatstresstest leert ons dat financiële instellingen via hun vastgoedblootstellingen fors geraakt kunnen worden door overstromingen, vooral als klimaatverandering onverminderd doorzet."

Veel geld
Nederlanders op drie na rijkste van de wereld.

Durft de Fed wel?

Minder afhankelijk

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Online magazine ETF's