Must read

Must read: Buy the dip is nooit een goed idee

Plus: Enthousiasme over opkomende markten is danig bekoeld, Duitsland heeft gestemd, er dreigt een nieuwe oliecrisis, en méér.

Het enthousiasme over de emerging markets is danig bekoeld
Assetmanagers worden steeds minder positief over aandelen opkomende markten. Inflatiedruk en lage vaccinatiegraden maken huiverig. Slechts een op de zes van de grootste assetmanagers heeft de regio nog op een koop staan. Dat was een half jaar geleden wel anders.

Is nieuwe Duitse regering gevaar voor de Bund?
Zondag waren er Duitse verkiezingen. Wat betekent dit voor beleggers? T. Rowe Price en NN investment Partners hebben daar totaal verschillende gedachten over. Voor Vanguard is het geen onderwerp. RTL Z legt nog maar eens uit waarom de Duitse verkiezingsuitkomst voor Nederland belangrijk is. De SPD heeft de beste papieren.

Help mee de ontbossing te stoppen
Vleesproductie is de belangrijkste oorzaken voor boomkap in het regenwoud. Het aanpakken van ontbossing begint volgens Pictet AM dus in de voedingsindustrie.

Wordt dit kredietcrisis 2.0?
Ditmaal made in China. RTL Z bericht er over. Diepgaandere analyses geven de specialisten van Schroders.

Groei x waarde
De keuze is simpel: goedkoop zonder groei, of duur met

Buy de dip is nooit een goed idee
Want niemand kan de markt timen.

Klimaatleiders hebben een streepje voor
Langetermijnbeleggers zullen ernstig rekening moeten houden met de klimaatdoelstellingen van bedrijven. Wie dat voor zichzelf op orde heeft, en ook rekening houdt met de hele productieketen geniet volgens de Britse vermogensbeheerder Schroders aanzienlijke concurrentievoordelen.

Dreigt er een nieuwe oliecrisis?

Huizenopkoper Blackstone betaalt geen belasting in Nederland
Blackstone, de grote Amerikaanse investeringsmaatschappij die voor bijna 800 miljoen euro aan woningen heeft in ons land, betaalt hier door fiscale trucjes geen belasting, waardoor het nog makkelijker huizen wegkaapt van mensen die deze echt nodig hebben.

China maakt werk van verbieden crypto's

Actief versus passief
De rendementen van de IEX Fonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). Het is stuivertje wisselen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Online magazine duurzaam beleggen