Must read

Must read: wie wint de techoorlog?

Plus: komende Duitse verkiezingen zijn belangrijk, overal bubbels, waardevolle vastgoedlessen, energiechaos bedreigt herstel, en méér.

Help, Duitsland gaat naar de stembus
Aanstaande zondag zijn er Duitse verkiezingen. Wat betekent dit voor beleggers? T. Rowe Price en NN investment Partners hebben daar totaal verschillende gedachten over. Voor Vanguard is het geen onderwerp.

Overal kleine bubbels
Ben Carlson denkt dat de tijd van de grote financiële bubbels voorbij is. Sociale media veroorzaken in plaats daarvan kleine bubbels, vaak meerdere tegelijkertijd.

Dollar profiteert van taperbereidheid Fed
Met de Fed-communicatie zit het wel goed. Taperen is al lang door de beurzen ingeprijsd.

Eerst taperen, dan rente verhogen

Assetmanagers laten bedrijfsobligaties vallen
Slechts 18% van de vermogensbeheerders heeft nu een positief oordeel over credits. Bij de Top 15 ligt het percentage koopadviezen nog lager. Hoe anders was dat nog een jaar geleden.

Elk gebouw is anders
De lessen van 50 jaar beleggen in vastgoed

Actief versus passief
De rendementen van de IEX Fonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). Het is stuivertje wisselen.

Wie wint de techoorlog?
Dit zijn de tien grootste techbedrijven ter wereld. Zes komen er uit de VS, 3 uit Azië en eentje uit ... Nederland.

Energierekening is een probleem aan het worden
Ruim een half miljoen Nederlanders leven momenteel in zogeheten 'energiearmoede'. Dat betekent dat het voor hen steeds moeilijker wordt om de energierekening te betalen. Volgens een rapport van onderzoeksinstelling TNO kan de groep de komende tijd nog groter worden.
Onderwijl bedreigt de chaos op de Europese energiemarkt het economische herstel. Met dat herstel zit het nu nog wel goed. Het CBS stelt de ramingen verder naar boven bij.

Dit zijn de belangrijkste belastingplannen
Voor 2022 zijn er op belastinggebied geen heel grote veranderingen aangekondigd op Prinsjesdag. Toch zijn er wel een paar zaken die veel Nederlanders raken. RTL Z zet de belangrijkste onder elkaar.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Online magazine duurzaam beleggen