Must read

Must read: De duurste beurs

Plus: Waarom olie onderuit gaat, waarom Chinese aandelen dat niet doen en het verschil tussen lekker dromen en goed slapen bij beleggen.

ESG drijft credit spreads
Hermes ziet een verband tussen hoe duurzaam een bedrijf is en de credit spreads van het door dit bedrijf uitgegeven schuldpapier. Duurzaam beleggen blijft intussen lekker doorgroeien.

De duurste beurs ter wereld
Een belangrijke vraag met een overigens weinig verrassend antwoord: welke aandelenmarkt vinden fondsbeheerders het duurst? 

Mag het een vaatje meer zijn?
De reden waarom olieprijs het niet hield, is te vinden in een verrassende toename van de voorraden.

Rug recht
Wat houdt de Shangahi-index zich goed. Al niet meer dan 1% gedaald in vier maanden tijd. De onzichtbare hand van Beijing?

Ken uw benchmark
Het verschil tussen een beetje en veel China kan enorm zijn bij het indexbeleggen in opkomende markten.

Niet zo negatief
DNB zoekt antwoord op de vraag: waarom zijn de korte marktrentes zo negatief?  

Dromen of slapen
Prachtig gezegd: van aandelen ga je dromen, van obligaties kan je slapen. En daarom is schuldpapier belangrijk.

Slechte voortekens
Dit jaar slaagt minder dan 10% van de actief beheerde aandelenfondsen erin om het beter te doen dan het marktgemiddelde. De laatste keer dat zo’n laag percentage werd waargenomen was in 1999, kort voor het barsten van de dotcombubbel.

Lenen om het lenen
Dat de kredietverlening in de eurozone een tandje bijschakelt, is bekend. Maar het gaat vooral om banken die geld lenen aan financiële instituten.

Viva Europa
Wat staren we toch met zijn allen naar de Amerikaanse aandelenmarkt? Europese aandelen doen het gewoon veel beter dit jaar. 

Wantrouw de poll
Een kleine waarschuwing: de Franse verkiezingen en betrouwbare opiniepeilingen zijn geen goede vrienden.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Impact beleggen