Must read

Must read: EMD is here to stay!

En verder: De 10 beste EMD-fondsen, maart roert geen hedgefondsstaart, obligaties terug in de etalage, eindbaas Draghi spreekt en ….fungibiliteit

EMD here to stay?
Waar stroomt het geld heen? Naar Aziatische obligaties, vooral die in opkomende markten. Het makkelijke geld lijkt echter verdiend te zijn. 

De tien beste EMD-fondsen
Dit zijn de tien beste EMD-fondsen. Slim omgaan met valuta, rentegevoeligheid en kredietwaardigheid scheiden de winnaars van de verliezers bij de beleggers in obligties in opkomende markten.

Groei met impact
Impactbeleggen is de hardste groeier onder de duurzame beleggingsstrategieën, maar moet ook van ver komen. 

Maart roert geen hedgefondsstaart
Hedgefondsen zijn er in maart ondanks een renteverhoging door de Fed niet in geslaagd om hun jaarwinsten uit te breiden.

Maakt obligatiestier zijn comeback?
Goede vraag (en gelukkig ook antwoord) van Franklin Templeton. Als Marine Le Pen wint in Frankrijk keren de gouden tijden dan terug voor obligatiebeleggers?

Frankrijk gaat voor harde Brexit
Frankrijk is de hardste hardliner onder de EU-lidstaten als het gaat over Brexit-onderhandelingen. Dat worden dus ‘keiharde’ gesprekken met ee overzeese buur.

Amazon.com voor beleggingsfondsen
Adviseur Willis Towers Watson claimt het Amazon.com voor beleggingsfondsen te hebben gebouwd. Een efficiënte en goedkope marktplaats voor beleggingsfondsen. 

Zonnige gedachten
Een nieuw gevalletje van wij van WC-eend? De ETF-industrie ziet zijn eigen toekomst zonnig tegemoet. 

Verse outlooks
De komst van een nieuw kwartaal betekent dat ook de beleggingshuizen weer vooruit kijken. Dit zijn hun meest opvallende conclusies.

Eindbaas Draghi
ECB-eindbaas Mario Draghi weet weer waarover monetair beleid – en het aanpassen daarvan – gaat in Europa: de inflatie(doelstelling).

Fiscaal kabaal
Obligatiegoeroe Jeffrey Gundlach gelooft niet in de belastingverlagingen van Trump (en dat is goed nieuws voor obligaties en slecht nieuws voor Amerikaanse aandelen).

Fungibiliteit
Dit woord omschrijft het beste waar de financiële markten tekort schieten volgens CFA Institute. De uitwisselbaarheid van sommige financiële instrumenten met min of meer dezelfde karakteristieken is minder vanzelfsprekend dan aangenomen. 

Robot vervangt migrant
De oplossing voor landen waar migranten niet meer welkom zijn: robots. (Die waarschijnlijk in een goedkoop productieland in elkaar worden gezet, waar migranten wel welkom zijn of vandaan komen)

Valuta-overschot
Wat zou u doen met 15 miljard euro aan gedateerde Europese valuta

Leve Lada
Ten slotte een tip voor vermogensbeheerders die van klassieke auto’s houden of erin beleggen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Online magazine duurzaam beleggen