“Elke bijeenkomst moet impact hebben” In de vermogensbeheerwereld zijn relaties en kennisuitwisseling van levensbelang. Toch staan zakelijke bijeenkomsten onder druk doordat tijd steeds schaarser is en hybride werken de norm. Yvo van der Pol, hoofd Benelux & Nordics bij PGIM Investments, doet een aantal voorstellen om zakelijke bijeenkomsten effectiever te organiseren. 10 december 2024 15:00 • Door Gastauteur IEXProfs Verschillende onderzoeken tonen aan wat we eigenlijk allemaal al weten, namelijk dat de fysieke aanwezigheid op zakelijke evenementen de afgelopen jaren flink is afgenomen. Fondsselecteurs ontvangen tientallen uitnodigingen per maand, terwijl ze minder tijd hebben om eraan deel te nemen. Daar komt bij dat hybride werken de werkweek heeft opgeknipt, compliance nieuwe beperkingen heeft opgelegd, en virtuele alternatieven vaak net zo effectief zijn. Zakelijke bijeenkomsten, ooit een vanzelfsprekend platform, hebben het daardoor moeilijker dan ooit. Dit is echter geen klaagzang, maar een wake-up call. We moeten erkennen dat de traditionele aanpak niet meer werkt. Als sector hebben we een unieke kans om zakelijke bijeenkomsten opnieuw uit te vinden. Niet door meer te doen, maar door het beter te doen. Dat vraagt om een andere mentaliteit. Onze klanten vertrouwen ons om hun beleggingen zorgvuldig te beheren. Diezelfde standaard moeten we aanhouden voor hun tijd. Elke bijeenkomst moet impact hebben – het soort impact dat ervoor zorgt dat deelnemers geïnspireerd vertrekken en hun tijd goed besteed voelen. Hoe ziet dat er in de praktijk uit? Hier zijn drie concrete oplossingen: 1. Hybride formats voor maximale flexibiliteit: Combineer de kracht van fysieke bijeenkomsten met de toegankelijkheid van virtuele alternatieven. Denk aan exclusieve, in-person sessies met aanvullende digitale content voor een breder publiek. 2. Kleinschalig en op maat: Kies voor kleinere, gespecialiseerde bijeenkomsten gericht op specifieke klantbehoeften. Geen algemene agenda's meer, maar diepgaande discussies die echt verschil maken. 3. Slimme samenwerkingen: Organiseer bijeenkomsten met andere partijen in de sector. Door krachten te bundelen, ontstaat een platform dat verder gaat dan één merk of organisatie en meer aantrekkingskracht heeft. Bovendien moeten we sneller inspelen op actuele trends. Waarom wachten als een thema hot is? Het ijzer smeden als het heet is, kan net het verschil maken tussen een volle zaal en lege stoelen. Yvo van der Pol Gastauteurs zijn beleggers die schrijven op persoonlijke titel. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Deel via:
Opinie 08:00 Aanhouden cash is zelden een goed idee Cash is king? Daar denken ze bij JP Morgan AM toch wel anders over.
Obligaties 08:00 Obligatiebelegger Pimco is positief over ... obligaties Minder immigratie en hogere importheffingen zullen de groei van de Amerikaanse economie afremmen, terwijl Europa verder achterop dreigt te raken. In deze context bieden obligaties aantrekkelijke rendementen en zullen ze in 2025 een cruciale rol spelen in beleggingsportefeuilles.
Assetallocatie 20 jan Beurseuforie is niet houdbaar Optimix kan zich niet vinden in het huidige positieve beurssentiment. Hogere Amerikaanse handelstarieven zijn wel degelijk een groot gevaar. Vandaag vindt de inauguratie van Trump plaats, dus we zullen snel weten of een heuse handelsoorlog dreigt.
Assetallocatie 16 jan De juiste keuzes van Europese ETF-beleggers Noussair Aatil van State Street SPDR ETF's neemt nog even de Europese ETF-cijfers over geheel 2024 en over de laatste maand van het jaar met u door. Twee beleggingen bleken dominant. Amerikaanse aandelen en obligaties met ultra korte looptijden werden verreweg het meest gekocht.
Assetallocatie 16 jan Private beleggingen hebben wind en klanten mee BlackRock en Schroders zijn beide reuze enthousiast over private beleggingen. Private equity, private debt, infrastructuur en vastgoed bieden alle spreiding en mooie rendementskansen.
Assetallocatie 15 jan Candriam kiest voor Amerikaanse aandelen en Europese obligaties Ervan uitgaande dat de wereld dit jaar niet te maken krijgt met een hevige handelsoorlog gaat Candriam voor aandelen uit de VS en de opkomende markten, voor obligaties uit Europa, en koopt het bij elke verzwakking extra goud bij.