Megakrachten stuwen vastgoed Na twee lastige jaren beginnen de vastgoedprijzen op de beurs volgens BlackRock te stabiliseren. In Europa en het VK is het herstel verder gevorderd dan in de VS. "De lagere rente maakt de onroerendgoedmarkt weer interessant." Ook breekt BlackRock een kortetermijnlans voor Chinese aandelen. 2 oktober 2024 13:00 • Door IEXProfs Redactie "Door de renteverlagingen is de druk op vastgoedketel aan het afnemen. In de meeste sectoren neemt het transactievolume weer toe. In ons basisscenario van hoger dan verwachte inflatie is vastgoed ook op middellange termijn aantrekkelijk. Daarnaast is er sprake van een aantal structurele megakrachten die de vraag verder aanjaagt. Geopolitieke fragmentatie dwingt bedrijven om hun productie dichter bij huis te halen en nieuwe groene bouwvoorschriften bevorderen de toepassing van energiezuinige maatregelen in gebouwen die gerenoveerd worden en voor nieuwbouw. In China heeft de vastgoedcrisis bijgedragen aan de trage economische groei en de deflatie. Zowel de groei als de financiële markten stelden enorm teleur. De overeenkomsten met de Japanse vastgoedcrisis zijn zowel treffend als verontrustend. Demografische tegenwind, vastgoedproblemen en deflatie. Koop de Chinese dip Hoewel Chinese aandelen momenteel niet duur zijn en met een recordkorting ten opzichte van DM-aandelen kunnen worden gekocht, ontbreekt er een duidelijke katalysator. De beleidsrichting die de top van de Communistische Partij na de vergadering van september lijkt te kiezen, wijst op een fors pakket aan economische steunmaatregelen. Dat is dan toch een reden om op korte termijn licht overwogen te gaan. Of de problemen in China met de verwachte kapitaalinjectie worden opgelost is nog maar de vraag. Structureel is er van alles aan de hand. Beleggers kunnen ook niet in een glazen bol kijken. Wanneer het sentiment somber is en de waarde van aandelen aantrekkelijk, kan zelfs (de hoop op) ietsjes positiever nieuws de koersen al fors hoger zetten." De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. . Deel via:
ESG 10 jul "Er vindt een filosofische transitie plaats bij biodiversiteitbeleggen" Dat stelt Jeroen Bos, hoofd aandelen bij vermogensbeheerder AXA Investment Managers.
J. Safra Sarasin Sustainable Asset Management 18 apr "Reshoring biedt mooie kansen voor groene beleggers" Volgens fondsmanager Daniel Lurch van het JSS Sustainable Equity Green Planet fonds van J. Safra Sarasin profiteren met name de duurzaamste bedrijven van de huidige herschikking van de wereldwijde productieketen. Welke dat zijn?
Impactbeleggen 11 apr “Het is fijn om goed te doen” Ook buiten Nederland is impactbeleggen ontdekt. Het Schotse Baillie Gifford bijvoorbeeld lanceerde in 2017 het Positive Change Fund. Vlak voor Pasen was Rosie Rankin, medeverantwoordelijk voor dit fonds, over in Amsterdam voor de tweedaagse Impact Europe Summit in de Beurs van Berlage. Rob Stallinga sprak met haar.
Impactbeleggen 03 apr "Impactbeleggers staan aan de goede kant van de geschiedenis" Hadewych Kuiper, directeur beleggingen bij Triodos IM, is niet onder de indruk van alle berichten dat duurzaam beleggen het beste heeft gehad. "Zo ziet tegenwerking van vooruitgang eruit."
Impactbeleggen 30 jan JSS Green Planet Fund: Kansrijk beleggen in een groene toekomst Beleggen in de toekomst is volgens S. Safra Sarasin beleggen in de groene transitie. Lees meer over het JSS Sustainable Equity Green Planet Fund, dat in de laatste drie jaar niet alleen hard is gegroeid maar ook sterk heeft gepresteerd.
ESG 17 jan ESG is dood, lang leve ESG 2.0! Matt Christensen, hoofd duurzaam en impact beleggen bij Allianz Global Investors, schetst de vijf belangrijkste duurzaamheidsthema's van 2024. Politieke verdeeldheid dreigt het grootste struikelblok te worden.