Wat zijn de beste beleggingsfondsen en wat zijn de beste fondshuizen op de Nederlandse markt?

Op 8 april 2019 zijn de Lipper Fund Awards weer uitgereikt.

Bekijk hier de foto's van 2019.

Bekijk hier de aftervideo van 2018.

award publiek van bovenaf gezien

Sprekers en onderwerpen

 • Detlef Glow

  Detlef Glow, hoofd research bij Lipper Funds, praat u bij over trends en ontwikkelingen op de Europese en Nederlandse beleggingsfondsenmarkt.

 • Stefan Lundbergh

  Stefan Lundbergh, hoofd van het research team van Cardano zal spreken over riskmanagement en animal spirits.

 • De spelregels van de Lipper Fund Awards

  Voor de Lipper Fund Awards Nederland 2019 komen fondsen in aanmerking die in ons land geregistreerd voor verkoop zijn. Daarnaast moeten ze een track record hebben van minimaal 36 maanden tot aan het eind van het vorige jaar (in dit geval 31 december 2018).

  Groepsprijzen worden uitgedeeld aan de beste fondshuizen in aandelen, obligaties en mixed assets, waarbij er voor zowel grote als kleine fondshuizen een award wordt uitgereikt. Om in aanmerking te komen voor een Group Award moet een fondshuis ten minste vijf aandelen- of obligatiefondsen hebben en minimaal drie mixportefeuilles.

  Bij de individuele Fund Awards wordt behalve naar het absolute rendement ook gekeken naar consistentie in het rendement en kapitaalsbehoud, hetzelfde principe als waarop de groepsprijzen worden berekend. Alleen de winnaars over de periode van drie jaar krijgen een Lipper Fund Award. De beste fondsen over een andere tijdshorizon winnen een Lipper Certificaat. De Lipper Fund Awards worden in 23 landen toegekend.

  Lipper Fund Awards 2019