Wat zijn de beste beleggingsfondsen en wat zijn de beste fondshuizen op de Nederlandse markt?

Bekijk hier de aftervideo, lees hier het verslag van de avond en bekijk hier de winnaars.

Op 9 april 2018 werden de Lipper Fund Awards uitgereikt.

Sprekers en onderwerpen

 • Detlef Glow

  Detlef Glow, hoofd research bij Lipper Funds, praat u bij over trends en ontwikkelingen op de Europese en Nederlandse beleggingsfondsenmarkt.

 • Auke Plantinga

  Auke Plantinga, universitair hoofddocent aan de faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen, werpt een blik op de toekomst en vertelt u hoe de assetmanagementsector er volgens hem over tien jaar uitziet.

 • Locatie Lipper Fund Awards

  Restaurant ’t Amsterdammertje, Loenen aan de Vecht Amsterdammertje

  De spelregels van de Lipper Fund Awards

  Voor de Lipper Fund Awards Nederland 2018 komen fondsen in aanmerking die in ons land geregistreerd voor verkoop zijn. Daarnaast moeten ze een track record hebben van minimaal 36 maanden tot aan het eind van het vorige jaar (in dit geval 31 december 2017).

  Groepsprijzen worden uitgedeeld aan de beste fondshuizen in aandelen, obligaties en mixed assets, waarbij er voor zowel grote als kleine fondshuizen een award wordt uitgereikt. Om in aanmerking te komen voor een Group Award moet een fondshuis ten minste vijf aandelen- of obligatiefondsen hebben en minimaal drie mixportefeuilles.

  Bij de individuele Fund Awards wordt behalve naar het absolute rendement ook gekeken naar consistentie in het rendement en kapitaalsbehoud, hetzelfde principe als waarop de groepsprijzen worden berekend. Alleen de winnaars over de periode van drie jaar krijgen een Lipper Fund Award. De beste fondsen over een andere tijdshorizon winnen een Lipper Certificaat. De Lipper Fund Awards worden in 23 landen toegekend.

  Lipper Fund Awards 2018