Nominaties Morningstar Awards

Morningstar heeft vandaag de genomineerde fondsen en fondshuizen bekendgemaakt voor de jaarlijkse FD/Morningstar Awards. Op 4 april zullen de uiteindelijke winnaars worden gepresenteerd. Tussen de genomineerde fondsen zit ook weer een aantal fondsen dat ook deel uitmaakt van de IEX Fonds 40 index:

Alle genomineerde fondsen vindt u hier.

Opvallend is dat iShares, aanbider van passieve beleggingsproducten, een aantal keer opduikt tussen de actief beheerde fondsen. "Dat passieve producten en aanbieders daarvan op meerdere fronten meestrijden wekt geen verbazing", stelt Morningstars hoofd researhc San Lie. "In sommige markten is het lastig met actief beheer de index te verslaan. Dat er echter ook dit jaar weer veel actieve managers zijn genomineerd, geeft aan dat actief beheer zeker niet voorbij is."

 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees ook

Vrouwelijke fondsmanager schaars

28-nov-16 17:23 - IEXProfs Redactie

Het aandeel vrouwen aan het hoofd van een beleggingsfonds is niet toegenomen sinds de financiële crisis.

Kapoor nieuwe CEO Morningstar

07-sep-16 09:39 - IEXProfs Redactie

Kunal Kapoor is de nieuwe topman van Morningstar.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Nieuws Meer

Fondsmanager omhelst eurozone weer

18 jan - IEXProfs Redactie

Fondsmanagers hebben bij de start van het jaar eurozone-aandelen verkozen boven die van het Verenigd Koninkrijk.