Carmignac Innovation opgeheven

De Franse vermogensbeheerder Carmignac Gestion heeft één van haar fondsen opgeheven. Het gaat om Carmignac Innovation, een aandelenfonds dat belegde in innovatieve sectoren. De Fransen kondigden het einde van dat fonds begin deze maand aan. Algemeen directeur Eric le Coz: "Toen het fonds werd opgericht, was de correlatie tussen de meest cyclische sectoren, zoals informatietechnologie, en de meest defensieve sectoren, zoals gezondheidszorg, zeer klein, wat voor het beheer van het fonds een groot pluspunt vormde."

"Doordat al deze sectoren weer een sterke correlatie zijn gaan vertonen, heeft de beheerder sinds 2007 de assetallocatie echter niet meer doeltreffend aan de ontwikkeling van de economische cyclus kunnen aanpassen." Dat had (en heeft) ook negatieve gevolgen voor de performance.

Volgens Le Coz is er door die ontwikkelingen geen verbetering van de risico-rendementsverhouding te verwachten. De prestaties van het fonds voldeden niet aan de verwachtingen van de veelgeprezen Franse vermogensbeheerder. "Per ultimo november waren de rendementen over respectievelijk drie, vijf en tien jaar: +5%, -36% en -47%. Het fonds  staat bij Morningstar slecht gerangschikt in zijn categorie, die uitsluitend fondsen omvat welke in de sectoren informatietechnologie en telecommunicatie beleggen: onderaan het 4e kwartiel over 3, 5 en 10 jaar."

Het fonds heeft 50 miljoen euro onder beheer, waarvan 70% afkomstig is van dakfondsen van Carmignac zelf via de dakfondsen Carmignac Profil Réactif 50, 75 en 100. Carmignac Innovation is per 30 januario opgeheven, met goedkeuring van de Franse financiële toezichthouder Autorité des Marchés Financiers.

 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees ook

David Older hoofd aandelen Carmignac

17-jan-17 16:00 - IEXProfs Redactie

David Older is benoemd tot hoofd aandelen bij Carmignac en Christophe Peronin is gepromoveerd tot adjunct-algemeen directeur.

Toprisico 2017: Toch centrale banken

12-jan-17 15:45 - IEXProfs Redactie

Niet de oplopende Amerikaanse rente, maar een gebrek aan vertrouwen in centrale banken is het grootste risico voor obligatiebeleggers.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Nieuws Meer

Fondsmanager omhelst eurozone weer

18 jan - IEXProfs Redactie

Fondsmanagers hebben bij de start van het jaar eurozone-aandelen verkozen boven die van het Verenigd Koninkrijk.