Goldman: ga long WTI na juni

Goldman Sachs herziet de strategie voor olie, want de zakenbank ziet vooral mogelijkheden in WTI-futures na juni. De prijs van Brent Olie is boven het prijsdoel van 120 dollar per vat gestegen, en de zakenbank verwacht de komende twaalf maanden een verdere stijging tot 127,50 per vat. Daarmee blijft de vraaggroei in lijn met het aanbod. De voorraden groeien niet, ondanks de hoge productie in Saoedi Arabië en de terugkeer van Libisch aanbod op de markt.

Het lijkt er daarom op dat het verhoogde aanbod in de markt verdwijnt. De voorraden zijn laag, terwijl de wereld juist een economisch herstel ziet. De vloeirichting van de Seaway-pijplijn moet in juni omkeren, en honderdvijftigduizend vaten per dag van Cushing naar de Amerikaanse Golfkust gaan pompen. Begin volgend jaar moet dat zelfs vierhonderdduizend vaten per dag zijn.

Goldman Sachs verwacht daarom dat de prijs van West Texas Intermediate (WTI) nauw verbonden zal zijn aan die van Brent Olie, met een korting van drie tot vijf dollar per vat voor WTI. In de toekomst zal het verschil tussen de twee verminderen: voor september 2012 is de WTI-Brent spread 11,28 per vat, terwijl dat een half jaar later nog maar 5 dollar per vat is.

Goldman Sachs adviseert een long positie in het NYMEX WTI contract voor september 2012, vanwege de verwachting dat de olieprijzen verder zullen stijgen door een hogere vraag en de verminderende spread tussen WTI en Brent. De zakenbank adviseert een short positie voor de WTI timespread van mei tot juni 2012, omdat de voorraden in Cushing de komende maanden sterk zullen stijgen.

 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees ook

Trump nog extremer dan Reagan

21-dec-16 08:35 - IEXProfs Redactie

Trump treedt in het spoor van big spender Reagan. Goldman Sachs vreest economische oververhitting.

Must read: Nucleair staartrisico

28-nov-16 09:00 - IEXProfs Redactie

Kans op nucleaire knal groter dan ooit, Goldman Sachs gelooft in 2017, in de olie en de 10 beste wereldaandelenfondsen.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Nieuws Meer

Fondsmanager omhelst eurozone weer

18 jan - IEXProfs Redactie

Fondsmanagers hebben bij de start van het jaar eurozone-aandelen verkozen boven die van het Verenigd Koninkrijk.