Doll: "Het gaat goed met de wereld"

Het gaat steeds beter met de wereldeconomie. Dat schrijft een enthousiaste Bob Doll, hoofdstrateeg bij Blackrock, in zijn wekelijkse update. Reden voor een overwinningsfeest is het nog niet, maar de algehele tendens van zijn betoog is duidelijk: de wereldeconomie gaat vooruit. Europese vooruitgang, Amerikaans succes, een Chinese zachte landing en stijgende aandelenprijzen. Het macro-economische klimaat gaat er stukje bij beetje een stuk beter uitzien, stelt Doll tevreden.

De Europese schuldencrisis is nog lang niet achter de rug, noch is de situatie rondom Griekenland minder onzeker geworden, weet ook de hoofdstrateeg. Het is het "agressievere" optreden van de ECB om het Europese bancaire systeem te ondersteunen en de rentepercentages te verlagen, dat Doll optimistisch stemt. “Het vooruitzicht van een chaotisch Europees faillissement is minder geworden.”

De echte economische verrassingen kwamen de afgelopen maanden uit de VS aanwaaien – verbeterde economische data wierpen een schaduw op tegenvallers – en volgens Doll houdt de tendens van verrassingen voorlopig aan. Tel daarbij de ontwikkelingen in het Chinese monetaire beleid die duiden op een zachte landing van de Chinezen op, en je begrijpt Doll’s enthousiasme. Hoewel de Chinese economie wel degelijk hinder ondervindt van de trage internationale groei, verwacht Doll niet dat de groei van de Chinese economie echt significant zal vertragen.

De positieve ontwikkelingen hebben volgens Doll een minstens zo positieve wissel getrokken op de markt, blijkens de vrijwel onafgebroken stijging van aandelenprijzen van de laatste tijd. En hoewel hij waarschuwt dat daar wellicht nog wat allerstallige correctie op toegepast zal worden, is Dolls visie voor de lange termijn nog altijd een ‘constructieve’, aldus Blackrocks hoofdstrateeg. Volgens hem zijn risk assets nog altijd een verstandige keuze.

 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees ook

Nikkei op weg naar 20.000

10-jan-17 08:15 - IEXProfs Redactie

Japanse aandelen krijgen een opkikker door hogere groei in de wereld in combinatie met een zwakke yen, aldus BlackRock.

BlackRock heropent na 2 jaar fonds

04-jan-17 11:37 - IEXProfs Redactie

BlackRock laat na twee-en-een-half-jaar weer beleggers toe bij het populaire European Opportunities Extension fonds.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Nieuws Meer

Fondsmanager omhelst eurozone weer

18 jan - IEXProfs Redactie

Fondsmanagers hebben bij de start van het jaar eurozone-aandelen verkozen boven die van het Verenigd Koninkrijk.