Must Read: dividend blijft de trend

IEX Fonds 40
De fondsenindex IEX Fonds 40 heeft na ongeveer een jaar Grieks-Romeins worstelen bijna een nieuw historisch hoogtepunt neergezet. De index staat op 164,22 en dat is een half puntje onder het hoogste niveau ooit en een rendement van 8,07% voor 2012. Meer hier.

Het is blauw en het…
Barron’s is weer doorgekomen met hun Top 1000 Financieel Adviseurs en heeft meteen maar even in kaart gebracht waar de voorkeur van al die topadviseurs ligt. Geen verrassing, ze adviseren het liefst stevig dividend uitkerende blue chips.

Nog meer dividend
Het zal u opgevallen zijn, de veilige hoogdividendaandelen zwalken sinds de aandelenrally van 2012 van links naar rechts over de weg zonder echt vooruit te komen. Maar geen nood, volgens SoberLook houdt de outperformance van hoogdividendaandelen aan totdat de Fed een einde breit aan haar monetaire verruiming. #nogwelevendurenkan

Aziaten houden van goud
Leuke chart over de goudprijs. De stijging daarvan houdt gelijke tred met de rol van Azië in de vraag naar goud. Met andere woorden, alle groei komt uit het oosten (lees: China en India).

Kan het nog slechter? Yep!
O ja, we hebben dus weer een deal in Griekenland. Op naar de volgende, verzucht Lukas Daalder op zijn blog. Want de situatie in Griekenland is volgens een gelekt rapport nóg slechter dan we al dachten. Veel méér economustreads achter de button.

Lukas DaalderHet kan dus nog slechter, zeiden we al
Nauw verwant met de vorige: Reuters' Felix Salmon legt nog één keer de vinger op al die vervelende zere plekken in Griekenland. Het spel is uit. Sort of. Het einde van alle Griekse bewegingsvrijheid.

Actief versus passief
… maar dan anders. Want buy and hold met aandelen of fondsen kan ook passief zijn en veel traden met ETF’s kan juist actief zijn. Een aantal definities en kanttekeningen op een rijtje om de Actief-Passief Loopgravenoorlog een beetje te nuanceren.

AXA bedient adviseur
AXA Wealth heeft een execution only-platform voor adviseurs gelanceerd, in eerste instantie onder onafhankelijke vermogensbeheerders in het VK. Zij kunnen op die manier hun cliënten white label-producten aanbieden.

Griekse rally
De rally op de Griekse aandelenmarkt houdt aan – al 45% staat er op de teller in een paar weken tijd. Een ‘dash for trash’, sneert FT Alphaville en terecht waarschijnlijk. Hoe dan ook, in enig perspectief geplaatst is die +45% ook weer niet zo heul veul. "Leuk voor de aandelenjongetjes met een lolly op de achterbank in de bus", zou Kees de Kort smalend zeggen.

 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees ook

De logische opmars van goud

18-jan-17 13:50 - IEXProfs Redactie

Stijging goudprijs zet dit jaar door en dat is niet alleen vanwege Trump, zegt columnist Jeff Reeves van Marketwatch.

Goud zal in 2017 de weg omhoog vinden

17-jan-17 07:30 - IEXProfs Redactie

De Amerikaanse vermogensadviseur Van Eck ziet goede kansen voor goud zodra het optimisme over aandelen en de dollar afzwakt.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Nieuws Meer

Fondsmanager omhelst eurozone weer

18 jan - IEXProfs Redactie

Fondsmanagers hebben bij de start van het jaar eurozone-aandelen verkozen boven die van het Verenigd Koninkrijk.