Must Read: grote puinhoop op komst

IEX Fonds 40
Nog één klein minuscuul tikje omhoog en de fondsenindex IEX Fonds 40 staat op een heuse all time high. De index noteert nu 164,19, en dat is +8,05% voor 2012 en (u raadt het al...) +64,19% sinds de lancering op 1-1-2009.

Drie morgensterretjes
Drie fondsen uit de index hebben vandaag te horen gekregen dat ze genomineerd zijn voor (weer) een Morningstar Award. Verder veel verschillende fondshuizen en een opvallende rol voor iShares.

Rogers: ‘Grote, grote puinhopen op komst’
Daar-is-ie-weer. De dagelijkse dosis doemverhalen van Jim Rogers op zijn favoriete zender cnbc. ‘Big, big messes coming up’ en "laat Griekenland failliet gaan." Ja, waarom ook niet?

Grieks failliet kost Duitsers 71 miljard
Nou, misschien heeft dit er iets mee te maken? Goed, we wilden dus weten waarom Duitsland dat Griekenland niet zomaar failliet laat gaan. Het antwoord begint met ’71 miljard’. Link via Lukas Daalder.


 

Lukas Daalder

Kijk, dit ben ik - denk ik
Zo zien mensen een bankier. En zo ziet hij zichzelf.

Acht gouden beleggingsregels
Hoe kun je als belegger per saldo aan de goede kant van de markt zitten? David Merkel – Aleph Investements – heeft acht basisregels voor een succesvol bestaan als fundamentele belegger. Riekt naar stevig Benjamin Graham-gehalte, dus niet verkeerd.

Hoezo herstellende huizenmarkt?
De laatste tijd horen we alleen maar positieve cijfertjes uit Amerika. Of het nu gaat om banen, economische groei, consumentenvertrouwen of huizencijfers. Maar deze grafiek is nog steeds best eng – hoewel er inderdaad een bodem in zicht zou kunnen zijn.

 

 

 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees ook

Must read: Vorig jaar was het erger

15-dec-16 09:14 - IEXProfs Redactie

En verder: fiscus kan techaandelen niet helpen, the dot plot, tikje voor emerging markets en daar is de Griekse schuldencrisis weer.

Vrouwelijke fondsmanager schaars

28-nov-16 17:23 - IEXProfs Redactie

Het aandeel vrouwen aan het hoofd van een beleggingsfonds is niet toegenomen sinds de financiële crisis.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Nieuws Meer

Fondsmanager omhelst eurozone weer

18 jan - IEXProfs Redactie

Fondsmanagers hebben bij de start van het jaar eurozone-aandelen verkozen boven die van het Verenigd Koninkrijk.