Must Read: VS herstelt, op minder benzine

Einde nabij voor roemruchte ex-ABN Amro-zakenbank, Paul Krugman in de Playboy, Griekenland-update, het benzineloze herstel van de Amerikaanse economie en de grootste social media hype post-Facebook. 

IEX Fonds 40
De IEX Fonds staat op 163,17. Het rendement year-to-date voor de breed gespreide index van toonaangevende beleggingsfondsen is 7,38%.

Einde nabij voor zakenbank RBS 
Drama in de Nederlandse bankwereld. Volgens het FD lukt het RBS niet om een koper te vinden voor de zakenbanktak van RBS. Daarmee dreigt de definitieve sluiting voor wat ooit, in de gedaante van de corporate finance-afdeling van ABN Amro - het vlaggenschip van het Nederlandse bankwezen was. 

Grieken zijn aan het zieken 
Griekenland-nieuws, anyone? Het eurogekibbel begint steeds meer achtergrondruis te worden en de handel lijkt simpelweg de definitieve default/redding (doorhalen wat niet van toepassing is) af te wachten. Voor wie het weten wil: de FT zet nog even uiteen hoe de geagiteerde Griekse retoriek jegens Duitsland en Nederland vooral contraproductief lijkt te werken.

Krugman repareert de economie
Uit de Playboy, maar toch helemaal Safe For Work: een fraai, lang interview met econoom, Nobelprijswinnaar en columnist Paul Krugman. Een gelijkhebberig typje, maar, zo stelt het blad vast, de man hééft ook best vaak gelijk. 

Amerika groeit... op minder benzine 
The Big Picture verbaast zich: hoe kan het dat de benzineconsumptie in Amerika sterk daalt, terwijl de economie herstelt? "If the economy is indeed getting better, it seems to be happening while we are driving less and consuming less gasoline. For the American economy, this is really hard to do. It has never happened before [...]". Of...herstelt de economie misschien niet? Link via Lukas Daalder


Lukas Daalder

Regels voor derivatenhandel versoepeld
Onverwacht: een toezichthouder die regels versoepelt. Het lijkt erop dat de Commodity and Futures Trading Commission de limiet waarboven je als verkoper van derivaten als 'dealer' wordt aangemerkt met een factor 20 gaat verhogen. Wie in die definitie valt, krijgt te maken met streng toezicht. Bij de huidige limiet worden ook sommige grote 'gebruikers' als Shell en Cargill op die manier behandeld. 

En we zwaaien met z'n allen naar Facebook 
Ken uw hypes: Facebook is nog niet naar de beurs, maar er is alweer een New New Thing: Pinterest.

Winner takes all 
Beleggen is soms net een spelletje, vindt u ook niet? Daarom loont het om u eens te verdiepen in speltheorie.

There's no kennis like Voorkennis 
Handel met voorkennis is strafbaar. Dat wist u. Behalve als Amerikaanse congresleden het doen, stelt Jon Stewart van The Daily Show droogjes vast. 

 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees ook

Geen Fed-hike in 2015

15-dec-14 10:00 - IEXProfs Redactie

Volgens Paul Krugman zal de Fed de rente in 2015 niet verhogen omdat ze moeite hebben om de inflatie aan te wakkeren.

Krugman: 'er is géén zeepbel'

10-mei-13 15:30 - IEXProfs Redactie

Er is helemaal geen bubbel; niet in aandelen en niet in obligaties. Dat stelt econoom Paul Krugman in de NY Times.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Nieuws Meer

David Older hoofd aandelen Carmignac

17 jan - IEXProfs Redactie

David Older is benoemd tot hoofd aandelen bij Carmignac en Christophe Peronin is gepromoveerd tot adjunct-algemeen di...