Invesco: kansen in extreme stemming

Nu de aanhoudend negatieve berichtenstroom eindelijk is onderbroken, keert de risicobereidheid eindelijk terug naar een normaal niveau. In het februari maandoverzicht gaat Luke Stellini, European Product Director bij Invesco Perpetual, in op de opleving van Europese aandelen afgelopen maand en delen van de markt die volgens de specialisten nog steeds aanmerkelijke waarde bieden. 

Behalve door de langlopende herfinancieringstransacties van de ECB zorgden ook de aanhoudend gunstige economische cijfers uit de VS en de zwakkere euro dat de Europese aandelenmarkten omhoog werden geduwd. Risicovolle vermogens categorieën gingen dit jaar sterk van start, maar de kansen voor aandelen bleven zeer aantrekkelijk, zowel in cyclische segmenten als in de economisch minder gevoelige delen. 

De afgelopen maanden stonden in het teken van bezuinigingen, schuld afbouw, neerwaartse winstbijstellingen en wegvallenede groei. Beleggers zochten daarom hun toevlucht zoveel mogelijk in zekerheid. Volgens Invesco Perpetual waren de extreme underperformance en de onderwaardering van niet-populaire delen van de markt her en der te ver doorgeschoten. Nu de markt een wat constructievere houding heeft aangenomen, kunnen beleggers daarvan profiteren door posities in te nemen op bedrijven die te zwaar zijn gestraft.

De aandelen van marktsegmenten die midden in de storm zaten en van bepaalde financiële instellingen en cyclische fondsen maken sterke koersschommelingen mee, nu de risicobereidheid niet langer wordt getroffen door uitzonderlijke vrees. “Als we van mening zijn dat de betreffende bedrijfsontwikkeling duurzaam en sterk is, proberen we te profiteren van die onevenwichtigheden,” zegt Stellini. Waarde is vooral te vinden in marktsegmenten met ‘hogere kwaliteit’. De komende tijd zal dividend naar verwachting weer een flink deel van het totaalrendement uitmaken; ondanks de marktschommelingen zal het rendement zelfs hoger liggen dan dat op staatsobligaties.

 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees ook

Gareth Isaac naar Invesco

06-jan-17 10:30 - IEXProfs Redactie

Invesco heeft obligatieman Gareth Isaac aangenomen als CIO EMEA voor het fixed income-team.

Volatiliteit is een goede vriend

20-dec-16 07:45 - Marcel Tak

Volatiliteit is als een goede vriend van beleggers, want zonder volatiliteit is een mooi rendement moeilijk haalbaar.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Nieuws Meer

David Older hoofd aandelen Carmignac

17 jan - IEXProfs Redactie

David Older is benoemd tot hoofd aandelen bij Carmignac en Christophe Peronin is gepromoveerd tot adjunct-algemeen di...