Must Read: rally Dow in november?

De eindejaarsrally kan wel eens in november zijn. Voor de Dow, althans. Verder blijven Fannie en Freddie blunderen, lijkt Goldman (tijdelijk) zijn touch kwijt en gaat het niet zo lekker bij DreamWorks. Dan liever Hello Kitty? Sintaandelen!

IEX Fonds 40
De fondsenindex IEX Fonds 40 staat op 151,45. Gemeten over de laatste drie maanden staat de index netjes in de plus, ytd nog flink in de min.

Kerstman is vroeg dit jaar
Komt er nog een eindejaarsrally? Na de campingcrash, zo die welkom zijn. Tradotioneel doet de Dow het goed in december. Volgens Market Watch lijkt die trend nu te verschuiven naar november.

Risicoadvies
Wat uw lant te adviseren op het gebied van risico nemen? Teveel risico kan in deze markt ongewenst uitpakken, te weinig geeft een te laag rendement... Above the market zet wat gedachten hierover op een rij.

Benchmarken of niet?
Het hanteren van een benchmark heeft voordelen, maar ook een aantal belangrijke nadelen, aldus MarketMinds. Denk eens aan de prikkel bij de fondsmanager tot het nemen van meer risico om de benchmark ten alle tijden te verslaan. Dat is niet altijd wenselijk.

Fannie en Freddie blijven blunderen
Fannie Mae, de falende hypotheekbank, doet nog zaken in Amerika. Mooie zaken, want ze betalen de overheid met geld dat ze van hen lenen....Tsja, misschien had de Amerikaanse regering Fannie (en Freddie Mac, dat trouwens net als Fannie wederom staatsteun heeft aangevraagd) tijdens de vorige crisis steviger moeten laten reorganiseren... Jammer dat helemaal opdoeken toen teveel pijn deed.


Goldman Sachs verliest
Is Goldman zijn touch kwijt? Volgens FT Alphaville had de superbank in het derde kwartaal 21 handelsdagen met verlies. De laatste keer dat het er zoveel waren, was het vierde kwartaal van crisisjaar 2008.

Ik kan het beter!
Wie wil er geen betere fondsbelegger worden? Kiplinger geeft zeven tips.

Sintaandelen
U kunt uw kinderen een DVD geven op 5 december. Of een leuk aandeel Disney of DreamWorks. Alhoewel, in Barron's staat een artikel over deze laatste filmmaker en het gaat daar niet zo lekker. De DVD verkoop gaat moeizaam en het concern heeft last van de sterke dollar. Short DreamWorks dan maar? Of gewoon long Hello Kitty?

 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees ook

Instroom Pimcofondsen versnelt

21-feb-17 15:45 - IEXProfs Redactie

In januari stroomde er vijf miljard dollar aan geld van derden binnen bij Pimco. Bijna net zoveel als in het vierde kwartaal bij elkaar.

Franse beleggers kopen puts

21-feb-17 14:15 - IEXProfs Redactie

Nu de CAC40 bijna op het hoogste punt sinds 2015 staat en Marine Le Pen terrein wint, kopen meer Franse beleggers putopties.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Nieuws Meer

Instroom Pimcofondsen versnelt

15:45 - IEXProfs Redactie

In januari stroomde er vijf miljard dollar aan geld van derden binnen bij Pimco. Bijna net zoveel als in het vierde k...