Het net sluit rond Steven Cohen

Steven Cohen, hedgefundmiljardair van SAC Capital, wordt in verband gebracht met een omvangrijke voorkenniszaak.

Steven Cohen, hedgefundmiljardair van SAC Capital, wordt in verband gebracht met een omvangrijke voorkenniszaak op Wall Street.  De zaak, die gisteren door de Wall Street Journal naar buiten werd gebracht zou een omvang hebben van ruim 275 miljoen dollar aan insider trades. Cohen zelf is officieel nog buiten schot, maar de lijntjes lopen via één van zijn werknemers, Mathew Martoma wel richting de hedgefundicoon.

Martoma zou op illegale wijze via een ex-neurologieprofessor aan de Universiteit van Michigan aan ‘geheime informatie’ over onderzoek naar Alzheimer zijn gekomen. Martoma werkte in die tijd samen met, zoals de officiële rapporten hem noemen, ‘fondsbeheerder A.’, die ‘eigenaar en oprichter’ van de firma zou zijn.  Volgens bronnen rond het onderzoek moet dat Steve Cohen zijn.

De twee – Martoma en fondsbeheerder A. - kochten aandelen van twee farmaceutiosche bedrijven en zetten later in op een daling van de aandelenkoersen nadat Martoma inside-informatie had gekregen over negatieve testen in 2008. Op basis van die voorkennis zou het hedgefund 276 miljoen dollar rendement hebben gegenereerd.

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Duurzaam beleggen