Iedere seconde telt

Niet iedere 15 seconden een indexstand, maar iedere tel, realtime. IEX lanceert een nieuwe mobiele site èn de IEX25 tick-by-tick-index.

Wat heeft u liever: een index die vier keer per minuut een nieuwe stand aangeeft of een index die iedere seconde laat zien hoe de markt erbij staat? 

Okay, dat was vragen naar de bekende weg, maar feit is dat de belangrijkste Nederlandse beursindex – anders dan in Amerika, Duitsland en Groot-Brittannië het geval is - nog niet realtime per seconde wordt gepubliceerd. Voor actieve beleggers kan iedere seconde tellen, dus daarom introduceren we per vandaag de IEX 25 tick-by-tick-index.

Die index, opgebouwd uit dezelfde aandelen die in de AEX-index zitten, geeft iedere seconde een nieuwe stand. Op de voorpagina van IEX wordt deze nieuwe realtime index streaming weergegeven. U vindt hem bovenaan in het 'Markt Vandaag'-koersenblok. Door op de link ' Streaming tick-by-tick'  te klikken komt ook de hele actuele stroom van up- en downticks bewegend in beeld. 

Mobiel open, index gaat lopen
Deze IEX 25-index staat ook centraal op onze nieuwe, vandaag gelanceerde mobiele site (m.iex.nl) en de geheel vernieuwde iOS- en Android-apps. Zodra  u IEX opent op een smartphone of tablet begint de IEX 25 tick-by-tick-index direct, realtime te lopen. 

Dat is overigens niet alles wat er nieuw is op onze mobiele site. Om even een paar highlights te noemen:

  • De IEX One Monitor is nu ook mobiel beschikbaar, in de vorm van een overzicht van de belangrijkste beursindicatoren
  • Een realtime lopende grafiek van de beursindex
  • Korte nieuwsflashes – voorbeurs en bij belangrijk nieuws – door de redactie
  • De belangrijkste stijgers en dalers van de dag

En natuurlijk vindt u alles wat we te bieden hebben aan koersen, columns en nieuwsberichten ook terug op de mobiele site. 

Uw feedback hier, svp
Goed, mijn excuses als dit verhaal een tikje promotioneel overkomt; u moet het maar opvatten als lezersservice. Want dat is precies wat het is. Het internetgebruik verschuift in snel tempo richting mobiele platforms – dat merken we hier dagelijks – en ook daar hopen we uw ogen en oren op de beurs te mogen zijn.

Ik hoor dan ook graag uw feedback over al het nieuws dat we lanceren, of dat nu de IEX 25-index is of de mobiele site. Ik spreek u in de comments of in de mail.

 


Pieter Kort is hoofdredacteur van IEX Media. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Lees meer

    Assetallocatie