Deense Sparinvest trekt naar China

De Deense vermogensbeheerder Sparinvest gaat samenwerken met het Chinese Haitong. Beide zoeken expansie buitenshuis.

De onafhankelijke Deense vermogensbeheerder Sparinvest, ook actief in Nederland, gaat een samenwerking aan met zijn Chinese branchegenoot Haitong International. De twee "onderzoeken of zij gezamenlijk producten kunnen ontwikkelen voor Europa, Hongkong, Macau en China".

Per Noesgaard, CEO van Sparinvest, en Lin Yong, baas van Haitong International, hebben in Hongkong een intentieverklaring ondertekend. "De samenwerking met Haitong International is de volgende stap in onze internationale ambities," aldus Noesgaard. Bij Sparinvest "staat de value-filosofie centraal, en op deze manier kunnen wij aan beleggers over de hele wereld value-oplossingen bieden".

De samenwerking biedt Sparinvest toegang tot "markten die moeilijk eigenhandig te ontwikkelen" zijn. Haitong zal Sparinvest introduceren bij Chinese klanten en beleggingsprofessionals, en de weg openen naar beleggingsproducten die noteren in Renminbi. Omgekeerd helpt Sparinvest de Chinezen verder in de VS en Europa. Chinese beleggers hebben "grote belangstelling" voor die markten, aldus Lin Yong.

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Duurzaam beleggen