Licht aan eind tunnel is geen trein

De grootste pessimisten onder de aandelenhaters moeten toegeven dat de markten het goed doen in een risicovol sentiment.

Legg Mason Global Asset Management ziet echt licht aan het eind van de tunnel. En dat is geen aanstormende trein. Zelfs de grootste pessimisten onder de aandelenhaters moeten toegeven dat de Amerikaanse aandelenmarkten het aardig goed doen in een risicovol sentiment.

Zelfs het oude adagium ‘sell in May and go away’ is de afgelopen maanden niet opgegaan. Sinds eind mei heeft de S&P500 er 8,3% bij gekregen en sinds juli 2010 bedraagt de opmars een kleine 18,5%.De Amerikaanse aandelenmarkten stijgen op relatief weinig goed nieuws. Legg Mason vraagt zich af wat er dan kan gebeuren als de Amerikaanse regering toch een belastingcompromis kan vinden en de fiscale afgrond vermeden wordt? Wat kan er gebeuren als het herstel op de huizenmarkt echt doorzet? Of als het bedrijfsleven de angst loslaat en investeert, innoveert en banen schept?

Het risico dat de vermogensbeheerder ziet is: je kunt kansen missen als de economie weer goed op stoom komt. Maar zelfs als belegger moet je bij de dag leven. Niemand die de toekomst kent. En volatiliteit gaat altijd twee kanten op: vooruit en terugval. Maar Legg Mason hoopt dat als de opmars voortduurt, de aandelen aan vertrouwen terugwinnen en de aantrekkingskracht die van obligaties uitgaat vervaagt.

En als zich weer pull back in de aandelenmarkt voltrekt, dan is dat de uitgelezen kans voor een actieve fondsbeheerder om waarde aan zijn portefeuille toe te voegen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Assetallocatie