Legg Mason lonkt ook naar ETF-markt

Na Fidelity wil nu ook Legg Mason voet aan de grond krijgen op de markt voor indextrackers.

Enkele weken geleden werd bekend dat fondshuis Fidelity zich wil gaan mengen in de ETF-markt, nu blijkt ook Legg Mason hetzelfde idee te hebben opgevat. De vermogensbeheerder heeft al invragen ingediend om ETF's op aandelen- en obligatie-indices aan te mogen bieden, meldt IndexUniverse. Legg Mason Global Income ETF, een tracker op hoogdividendaandelen, zou de eerste loot aan de boom worden.

Steeds meer vermogensbeheerders die van oudsher alleen actief beheerde fondsen aanbieden, laten zich nu verleiden tot een entree in de ETF-markt. Een logisch gevolg van het feit dat steeds meer beleggers, institutionele maar de laatste jaren ook particuliere beleggers, voor de goedkopere ETF's kiezen.

De markt voor ETF's is heel geconcentreerd. Een paar grote namen verdelen nagenoeg de hele markt, waardoor het voor nieuwkomers moeilijk is een plekje te veroveren. Eerder deze week maakte Russell Investments bekend alle vorig jaar gelanceerde ETF's weer te liquideren omdat ze er niet in geslaagd waren voldoende veheerd vermogen aan te trekken.

Lipper-expert Detlef Glow becijferde onlangs al dat honderden ETF's onvoldoende geld aantrekken om levensvatbaar te zijn.    

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Duurzaam beleggen