Fidelity lonkt naar ETF-markt

Fidelity Investments maakt zich eindelijk op om in de ETF’s te stappen. Dat schrijft Bloomberg.

Fidelity Investments maakt zich eindelijk op om in de ETF’s te stappen. Dat schrijft Bloomberg gebaseerd op informatie van een anonieme bron. De afgelopen twintig jaar zag de vermogensbeheerder deze fondsen vanaf de zijlijn flink groeien

Nu wil het bedrijf de eerste vermogensbeheerder worden met actief beheerde ETP’s, gebaseerd op het eigen aanbod van sectorgerichte aandelenfondsen. De afdeling zal in Denver worden opgezet en worden geleid door de van State Street Corp. afkomstige Anthony Rochte.

Volgens Paul Justice, directeur ETF onderzoek voor Morningstar, heeft Fidelity alles wat nodig is om actief beheerde ETF’s tot een succes te maken. “Ze hebben een bekende naam, de verspreidingsmogelijkheden en een geschiedenis van goedlopende sectorfondsen.”

Volgens een woordvoerder focust Fidelity momenteel niet op specifieke producten, maar vooral op hoe het bedrijf de sectorgerichte capaciteiten kan ontwikkelen op een manier die het beste bij de klant past.

Groeiend aantal
De meeste ETF’s volgen indices die zijn verbonden aan benchmarks. Voor beleggers is dat interessant vanwege de flexibiliteit en lage kosten. Het afgelopen jaar groeiden ETF’s met 118 miljard dollar. Actief beheerder ETF’s tellen samen voor 8,8 miljard, oftewel minder dan 1% van al het vermogen.

Fidelity zou deel gaan uitmaken van een groeiend aantal actieve beheerders die ETF-versies van hun beleggingsfondsen willen creëren. Daarmee willen ze de dalende beleggingen in traditionele fondsen compenseren. Actief beheerde beleggingsfondsen krompen vorig jaar met 31 miljard dollar. De fondsen van Fidelity zagen een uitstroom van 19,7 miljard dollar tussen juli 2011 en juli 2012.

Volgens Deborah Fuhr van het Londense onderzoeksbedrijf ETFGI zou een instap van Fidelity  betekenen dat ook andere twijfelaars over de streep worden getrokken. Tot nu toe waren ze terughoudend vanwege de verplichting alle participaties elke dag vrij te geven.

ontvang IEXProfs magazine

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus