Goldman mikpunt in Galleon-zaak

Zakenbank Goldman Sachs raakt verder verstrikt in de grote Galleon-voorkenniszaak. Dat meldt The New York Times.

Goldman Sachs raakt nog dieper verstrikt in de grote Galleon-voorkenniszaak. Dat meldt het DealB%k-blog van The New York Times. Federale speurneuzen onderzoeken of een manager van de roemruchte zakenbank vertrouwelijke informatie over twee beursfondsen heeft gelekt naar Raj Rajaratnam, de leider van het hedgefund Galleon die is veroordeeld tot elf jaar gevangenisstraf en een boete van 93 miljoen dollar wegens handel met voorkennis. 

De naam van de nieuwe potentiële Goldman-verdachte is nog geheim. Twee andere Goldman-werknemers - salesman David Loeb en tech-analist Henry King - worden al onderzocht vanwege hun nauwe banden met Rajaratnam. De nieuwe Goldman-verdachte komt vooral Rajat Gupta goed uit. Deze voormalige CEO van McKinsey wordt ervan verdacht Rajaratnam zeer lucratieve tips te hebben gegeven over Goldman Sachs en Procter & Gamble, waar hij commissaris was.

Gupta heeft dat altijd ontkend. In de Galleon-zaak zijn duizenden telefoongesprekken afgetapt, maar nu net niet enkele cruciale gesprekjes tussen Gupta en Rajaratnam, letterlijk seconden nadat Gupta als commissaris zijn diep-vertrouwelijke informatie had gekregen. De nieuwe verdachte geeft voedsel aan Gupta's stelling dat justitie bij hem aan het verkeerde adres is en Rajaratnam's tipgevers bij Goldman Sachs moet zoeken. 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Duurzaam beleggen